Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Картинка"
Тайната на ефективната оригиналност в рекламата не е създаването на нови и сложни думи и картинки, а използването на познати думи и картинки в нови комбинации.
Лео Бърнет
Аз не съм разказвач. Аз съм човек, който рисува картинки.
Хаяо Миядзаки
Искам хубава книжка с картинки с 12 снимки - давам всичко от себе си с този формат.
Дик Бруна
Научната фантастика - това са комикси без картинки.
Бил Вон
Научна фантастика - това е комикс без картинки.
Кърт Вонегът
Мисля, че трикът на писането на добър ръкопис на книжка с картинки е да оставиш това място за илюстрация. Илюстриран роман може да направи същото.
Мак Барнет
Книгите с картинки са по-скоро за радостта от разказването на истории.
Оливър Джефърс
Картинка. До такава степен ни е вградено това. Че двете дъги или кръгчета на нарисувани гърди могат да събудят спомен, температура, промяна, свиване на корема, тръпка в слабините. Сгъвам го. Преглъщам наполовина, не помръдвам за миг, дишам.
Питър Хелър
В една успешна книга с картинки винаги искате гласът на текста да съответства на гласа на изкуството; така че да изглежда така, сякаш един и същи пишещ е този, който илюстрира и обратно.
Сали Лойд-Джоунс
Веднъж ме удари с книжка с картинки за Страстите Христови. Тогава обаче той се покая и проля горчиви сълзи, но не заради мен, а заради обидата към Спасителя.
Лео Перуц
Дълги години чувах коментара, че от фракталите стават красиви картинки, но са напълно безполезни. Дразнех се, понеже знам, че за важните приложения винаги е нужно известно време преди да бъдат открити. При фракталите стана така, че дори не трябваше да чакаме много дълго. В чистата наука приумиците идват и си отиват. Но една идея да задвижи цяла високобюджетна индустрия, отнема по-дълго време, а за щастие и трае по-дълго.
Беноа Манделброт
Повечето книги са така написани, че след прочитането на няколко пасажа и разглеждането на няколко картинки, вече знаеш цялата информация в тях. Всичко останало, което се съдържа в тези книги, е само за запълване на хартията.
Рене Декарт
А сега не можем да не се върнем към темата за скептицизма. И не само моя. Мнозина казват: "Е и какво? Какво постигнахте с това (с антиправителствените протести - бел.прев.) И какво ще постигнете?" "Вие не схващате ли, - казват те, - че "те" разбират само два езика: езика на силата и езика на парите. А пък вие... със своите лентички и кретивно весели плакати, че и картинки? Всичкото това е весело и празнично, разбира се. Но никого няма да изплашите!"
Лев Рубинщейн