Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мечтание"
Бях ужасна ученичка. Все пак успях да вляза в колеж, но моето мечтание заплашваше да ме саботира. Използвах промяна на поведението, за да прекъсна цикъла. Започнах, като зададох произволно ограничение във времето за учене: за всеки 15 минути учене си позволявах един час да мечтая. Настроих алармата.
Сандра Сиснерос
Много съм добър в мечтанията. Попитайте някой от моите учители.
Брус Дикинсън
Ние възприемаме драмата до степента, до която тя отговаря на нашите мечтания.
Дейвид Мамет
Аз също съм много вярващ в мечтания живот; че докато спим, се прави дълбока подсъзнателна връзка за нашите най-дълбоки страхове, надежди, любов, загуби, страхове и желания.
Андрю Моушън
Алистър не се смяташе за философ. Човекът нямаше много време за мечтания. В тялото му живееха няколко враждуващи души, но той не се опита да ги помири помежду си.
Синда Уилямс Чайма
Шкаф с фантазии, източник на знания, колекция от знания от минало и настояще, място за мечтание... книжарница може да бъде толкова много неща.
Томас Монтасер
Знаем, че всичко е просто мечтание. По всяка вероятност никой в тази гора никога няма да получи копие и никога повече няма да видя кралството на майка ми, камо ли да бъда приветстван от тълпите като бижуто на Килденри. Може би е напразно да го желаем. Но понякога би било хубаво просто да държите нещо истинско в ръцете си, което да се чувства като мярка за вашата стойност. Нали така, Фин?
Шанън Хейл
Историята на науката и културата е пълна с истории за това колко от най-големите научни и художествени открития са се случили, докато създателят не е мислил за това, върху което е работил, така или иначе не съзнателно - режимът на мечтанието е решил проблема за него и отговора се появи внезапно като проницателност.
Даниел Левитин
Смелото мечтание ви позволява да създавате от източника, квантовата супа на вселената, където всичко съществува в латентно или потенциално състояние.
Алберто Вилолдо
Съпругът ми твърди, че имам нездравословна мания по книжарниците втора употреба. Че прекарвам твърде много време в мечтания като цяло. Но или вие по същество разбирате привлекателността на търсенето на скрито съкровище сред редици прашни рафтове, или не го разбирате; това е страст, граничеща с духовна болест, която не може да се обясни на незасегнатите.
Катлийн Тесаро
Хюга предлага пространство както за мечтания, така и за връзката. Топлината на открит огън ни приближава. Сянката му ни дава място да се скрием и смекчава погледа ни.
Луиза Томсън Бритс
Не живей със спомени, те убиват твоето бъдеще. Не живей с мечтания, те убиват твоето настояще. Животът не е нито вчерашния, нито утрешния ден, а това, което живеем тук и сега, в този конкретен момент.
Симеон Атонски
Но какво ми е на мене от това? Воят на чакала, пеещ сред каменните отломки от древността своята дива погребална песен, ме пробуди от мечтанията ми.
Фридрих Хьолдерлин