Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Перла"
Любовта слага такива очила, през които медта изглежда злато, бедността – богатство, а искрите на пожара – перли.
Мигел де Сервантес
- Перлата, която ще нося в първо действие, трябва да е истинска, - настоява капризна млада актриса. - Всичко ще е истинско, - успокоявя я Раневска. - Всичко: и перлата в първо действие, и отровата - в последно.
Фаина Раневска
Творчеството е болест на душата, точно както перлата е болест на мидата.
Хайнрих Хайне
Любовта е като перла. Нарастващи слоеве от страдание.
Марлена де Бласи
Винаги ли любовта се образува като перла около втвърдените късчета живот?
Андрю Шон Гриър
По-добре знания, отколкото да взема злато, защото мъдростта е по-добре от перли и никое желание не може да се сравни с нея.
Цар Соломон – Притчи
Ти си перла с висока цена за мен, но има моменти, когато си всемогъщо изпитание за онези, които те обичат.
Чарлз Портис
Пепеляшка пристигна. Беше облечена в прилепнала рокля, изтъкана от коприна, открадната от нищо неподозиращите копринени червеи. Косата й беше украсена с перли, ограбени от трудолюбиви, беззащитни миди. И на краката си, макар и опасно да изглежда, тя носеше чехли от фино нарязан кристал.
Джеймс Фин Гарнър
Природата е лаборатория, в която металите и елементите непрекъснато се променят. Правенето на злато е лесно нещо, правенето на перли, рубини и диаманти е още по-лесно.
Едуард Булвер-Литън
Вечно бижу, подобно на перли или обеци, има дълготрайна стойност. Купих си винтидж пръстен за 600 долара с първата ми заплата; Смятам да го предам на дъщеря ми.
Иванка Тръмп
Както перла за раковината, така и любовта за женското сърце е единственото и съкровище, но също и неизлечим недъг.
Йожеф Йотвьош
Любовта не е езеро, в което всеки може да види отражението си. Любовта има своите приливи и отливи. Крушения, потънали градове, октоподи, бури, сандъци със злато и перли. Но перлите се намират на дълбоко.
Ерих Мария Ремарк