Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Белетристика"
Много добре осъзнавам, че в Ирландия няма много жени, които пишат литературна белетристика, и това ми дава усещането, че това, което казвам, има значение по някакъв малък начин.
Ан Енрайт
Писането на поезия ми помага да пиша белетристика; всяко нещо помага на другото.
Сандра Сиснерос
Като писател на белетристика любимите ми инструменти са моето въображение и особените възможности, предлагани от различни гледни точки.
Стюарт О'Нан
Белетристиката предлага единствената философия, която читателите може би познават; тя опрделя техните етични, социални и материални стандарти; тя потвърждава техните предразсъдъци или отваря умовете им към един по-широк свят.
Дороти Бранд
Обичам белетристиката, защото чрез нея влизаш в мислите и живота на малките хора, хората, които са били победени, бедните, жените, децата, тези, които никога не са в учебниците по история.
Исабел Алиенде
Литературата и белетристиката са съвършено различни неща. Литературата е само лукс, белетристиката - необходимост.
Гилбърт Кийт Честъртън
Най-дълбоките неуспехи, които всеки писател на белетристика вероятно ще има, са неуспехи в не съвсем разбирането на истината на историята, която той или тя разказва.
Ричард Русо
Обичам мемоарите, особено неясните, защото писателят обикновено е обикновен човек, който просто разказва какво се е случило с него и с приятелите му. Липсата на изкусност на тези приказки се компенсира със страст и автентичност. За писател на белетристика те са чисто злато. Откраднах толкова много от мемоарите, че е нелепо.
Стивън Пресфийлд
Едва след като започнах да пиша белетристика, намерих начин да се свържа с рисуването.
Сюзън Вриланд
Първата ми и най-голяма любов винаги беше писане на белетристика. Но това е много самотно забавление.
Етгар Керет
Белетристиката е по-вярна от фактите, защото паметта е несъвършена.
Кристофър Прийст
Що се отнася до писането, мисля, че повечето писатели на белетристика ценят повече от всичко чувството, че живеят в продължение на една книга в друг човек.
Лорън Гроф