Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Царица"
Всяка жена, която обича, - царица.
Александър Куприн
Повечето богове хвърлят зарове, но Съдбата играе шах. И няма да се усетиш, преди да е станало твърде късно, че през цялото време е играла с две царици.
Тери Пратчет
Колко голяма е силата на молитвата! Би казал човек, че е царица, която винаги има свободен достъп до царя и може да получи всичко, каквото поиска. Не е необходимо, за да бъде изслушана, да се прочете от някоя книга хубава формула, съчинена за случая; ако беше така, колко бих била за оплакване!
Тереза от Лизио
Философията е царица на всички науки.
Томас Ман
Жената трябва да бъде или робиня, или царица; в равенството и е скучно и задушно.
Александър Амфитеатров
Шахматът, мила моя, е своего рода едипова игра. Убий кралят и по дявалите на царицата, ето така е.
Катрин Невил
Тялото е слуга на душата, а душата – негова царица. Поради това често се случва, че по милостта на Бог тялото ни е изтощено от болести. Страстите отслабват от болестите, и човек става добре. Понякога самата телесна болест е породена от страсти. Понасянето на болестта с търпение и благодарност се зачита като подвиг, и дори повече от един.
Серафим Саровски
Небесната Царица никога няма да ни напусне, никога няма да ни забрави, както в скръб, така и в радост. Когато се раждаме и когато умираме, както тук на земята, така и там на небето. Защото Тя е нашата Майка, неизменна, обичаща и спасяваща.
Кирил Павлов
Когато пристъпваш с молитва към Царицата Богородица, преди молитвата бъди твърдо уверен, че няма да тръгнеш от нея, без да получиш милост. Да мислиш така и да си уверен в това по отношение на нея е достойно и праведно. Тя е всемилостивата Майка на всемилостивия Бог Слово и нейните милости, неизразимо големи и безбройни, се прославят от всички времена. Тя наистина е "бездна от благост и щедрости", както се казва в канона на Одигитрия.
Йоан Кронщадски
Божията Майка е възкръснала на третия ден след Своето блажено успение и сега живее на небесата с душа и тяло - Тя царува на небесата. Тя, като Майка на Небесния Цар е обявена за Царица небесна, Царица и на светите Ангели, и на светите човеци. На нея и е дадена особена власт и особено дръзновение да ходатайства пред Бога за човечеството. Светата Църква се обръща с молитви към всички велики Божи угодници, към всички Ангели и Архангели, казва им: молете Бога за нас; единствено към Божията Майка употребява думите: спаси нас.
Игнатий Брянчанинов
Бях малко детенце и с баща ми вървим в бургаската Морска градина. Спря ни циганка и ми взе ръката. Баща ми доста се стресна, но тя ми гледа ръката и казва: "Ей, аз те виждам, ти си като царица, с едни дълги дрехи и корона, пък и музика винаги има около теб. Ама къде ще ходиш, ти си винаги на път и винаги с музика.” Това трябва да е било 1940 г.
Райна Кабаиванска