Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гуру"
По милостта на Господ ви е даден гуру, така че вашата безкористност е просто въпрос на служене на вашия гуру с повече любов и грижа. Откажете се от всичките си индивидуализирани желания и живейте за неговото удоволствие, както той е живял и живее за вас.
Бхакти Тиртха Свами
Харесвам герои, които са по-големи от живота, независимо дали са животолюбиви жени или артистътт или гуруто, който грабва всичко. Но аз не живея сред такива хора.
Рут Прауър Джабвала
Промяната не е в ръцете на правителството, не е в ръцете на лидер или гуру, нито в ръцете на силните или богатите. Тя е в нашите ръце: ръцете на всеки един от нас.
Шари Арисон
Отнасяйте се към всеки човек с бхакти и грижа, сякаш успехът или провалът на вашия собствен духовен живот зависи от това. Не се притеснявайте как се отнасят с вас. Начинът, по който се отнасяте към хората, е същият, по който се отнасяте към Гуру и Кришна.
Бхакти Тиртха Свами
Аз в никакъв случай не съм Гуру, аз съм просто по-голям брат на твоя път, ще помагам, подкрепям, прегръщам. И вие сами ще предприемете стъпки към щастието.
Виталий Гиберт
Светът се пръска от удивление и въпреки това рядкият гуру на производителността изглежда е обмислял възможността крайната цел на цялото ни неистово правене да бъде да изпитаме повече от това чудо.
Оливър Бъркман
Нека всеки поеме по пътя според своите способности, разбиране и темперамент. Неговият истински гуру ще го срещне по този път.
Свами Шивананда
Опасно е за един духовен учител да приеме почти всеки аспирант. Въпреки че е аспект на милостта, той е опасен. Опасността също зависи от духовната мощ на конкретния гуру. Без достатъчно сила, няколко обидчиви или невярващи ученици могат да доведат до падането на гуруто.
Бхакти Тиртха Свами
Истинският Гуру е Божи представител и той говори за Бог и нищо друго.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Когато тялото и умът ни са отпуснати, можем да открием божествеността в чуруликащите птици, шумолещите листа, течащата вода или високите планини. Дори изригващите вулкани, гръмотевиците и мълниите или воюващите човешки същества излъчват божественост - всеки има свободата да се свърже с Бог във формата, в който иска. Гуру е този, който разпалва това съзнание в нас.
Бхануматхи Нарасимхан
Вие наричате религиозен човека, който всеки ден ходи в храма, джамията, църквата. Или казвате, че хората, покланящи се на учителите, светците, гурутата са много религиозни. Но това не са религиозни хора – това са изплашени хора.
Джиду Кришнамурти