Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Расистка"
Америка все още е най-вече ксенофобска и расистка. Това е мисля. природата на Америка.
Джери Гарсия
Политиците, които атакуват мечтата за федерална Европа, са расистки фанатици, целящи да подкопаят свободата и мира на континента.
Жак Делор
Бил съм в окупираната палестинска територия и бях свидетел на расово обособени пътища и жилища, които толкова много ми напомниха на условията, които преживяхме в Южна Африка при расистката система на апартейд.
Дезмънд Туту
Когато играех, получавах расистки обиди, но бях само един от малкото чернокожи играчи и не бяхме подкрепени от властите.
Рууд Гулит
Зад всяка расистка шега стои научен факт.
Майло Янопулос
Не е расистки да се каже, че не можем да се справим с бедността на света.
Марин Льо Пен
Истинските расистки шеги или сексистки шеги не са смешни - не защото са обидни, а защото не са верни. Щом шега се основава на неистина, не е смешно.
Рики Джървейс
За британците след 1857 г. индийският мюсюлманин се превърна в почти нечовешко същество, което трябваше да бъде класифицирано в безсрамно расистката имперска литература заедно с други презирани и подчинени екземпляри, като ирландските католици или "скитащия евреин".
Уилям Далримпъл
Ние не сме расистка организация, защото разбираме, че расизмът е оправдание, използвано за капитализма, и знаем, че расизмът е просто - това е страничен продукт на капитализма.
Фред Хамптън
Конституцията не признава различни класове гражданство въз основа на времето, прекарано в страната. Аз съм гражданин, със същите права като вашия син или вас. Като гражданин и като ученик протестирам срещу тона на този урок като расистки, нетолерантни и ксенофобски.
Лори Халсе Андерсен
Ще цитирам известната харвардска реч на Александър Исаевич Солженицин. Още през 1978 г. той отбелязва, че Западът се характеризира с "непрекъсната слепота на превъзходството" – и това все още се случва – което "подкрепя идеята, че всички огромни области на нашата планета трябва да се развиват и да се доразвиват спрямо настоящите западни системи...". 1978 г. Нищо не се е променило. През изминалия почти половин век тази слепота, за която говори Солженицин – открито расистка и неоколониална по природа – придоби просто грозни форми, особено след появата на така наречения еднополюсен свят. Какво искам да кажа с това? Увереността в собствената непогрешимост е много опасно състояние: тя е на крачка от желанието на самите "непогрешни" просто да унищожат тези, които не им харесват. Както се казва, "отмени" – нека поне се замислим върху значението на тази дума.
Владимир Путин