Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Пролетариат"
Фактът, че комунизмът и фашизмът възлагат противоречиви роли на историята и разума - еманципацията на пролетариата срещу господството на арийската раса - нямаше голямо значение.
Франсоа Фюре
Победа или поражение? Това е девизът на всемогъщия милитаризъм във всяка воюваща нация. И все пак, какво може да донесе победата на пролетариата?
Роза Паркс
...Когато потъваме, ставаме революционен пролетариат, но когато се издигаме, се издига и нашата ужасна сила на кесията.
Теодор Херцел
Днешните роби ще станат тирани на утрешния ден – пролетариатът сваля хегемона, за да стане самия хегемон, само за да бъде свален в крайна сметка от протохегемон, който от своя страна ще загуби позицията си. Именно този шеметен цикъл кара човечеството да преследва опашката, която е загубила преди хилядолетия.
Мигел Сихуко
За диктатурата на пролетариата има само един закон - интереса на тази диктатура.
Анатолий Рибаков
Ние не вярваме в императори или кралици, или в свободни пазари, или дори в диктатурата на пролетариата. Вярваме в свят, в който хората са равни по достойнство, а не по презрение, и където ресурсите – които при капитала се разпределят чрез квази случайността на пазар, работещ на сляпо по отношение на неща, които не могат лесно да бъдат измерени – се разпределят по разумен начин от държавата.
Ник Харкауей
Когато потънем, ставаме революционен пролетариат, подчинени офицери на всички революционни партии; в същото време, когато се издигнем, се издига и нашата ужасна сила на кесията.
Теодор Херцел
Ще трябва да продължите да казвате това - аз съм пролетариатът, аз съм хората. Аз не съм прасето. Трябва да направите разлика.
Фред Хамптън
Между капиталистическото и комунистическото общество лежи период на революционно превръщане на първото във второто. На този пероид съответства политически преходен период и държавата през този период не може да бъде нищо друго, освен революционна диктатура на пролетариата.
Карл Маркс
Също както философията намира в пролетариата своята материална сила, така и пролетариатът намира във философията своето духовно оръжие...
Карл Маркс