Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фентъзи"
Наистина не мога да пиша фентъзи. Не мога да измисля свят, който не съществува. И аз не мога да чета фентъзи. Веднага щом разбера, че чета книга, която няма корени в реалността, която мога да разбера, изключвам.
Майкъл Морпурго
За разлика от съвременните автори, работещи в жанра фентъзи, Толкин работил над създаването на този цикъл произведения почти цял живот - общо около шестдесет години. И в някакъв смисъл този вътрешен свят - светът на Средиземието е станал за него по-реален, от външният свят.
Майкъл Уайт
Жанрът фентъзи дава голяма свобода на въображението. Реалността там няма никаква власт.
Саманта Йънг
Ако пишете фентъзи или научна фантастика, това е наистина трудно, ако не знаете много, поне по основен начин, как работи реалният свят.
Тад Уилямс
... Капитализмът ще се държи антисоциално, ако му е изгодно да го прави, а това сега може да означава човешко опустошение в невъобразим мащаб. Това, което преди беше апокалиптично фентъзи, днес е нищо повече от трезв реализъм...
Тери Игълтън
Не е трудно да се разбере защо Тръмп може да избере Путин за свой фентъзи приятел. Путин е реалната версия на човека, когото Тръмп се представя, че е по телевизията.
Тимъти Снайдър
Израснах в жанр - на уестърни, шпионски трилъри, научно-фантастични, фентъзи романи, романи на ужасите. Особено романи на ужасите.
Бенджамин Пърси
Винаги съм обичала научна фантастика, фентъзи, манга, комикси; така че предполагам, че до известна степен тези неща влияят на личната ми представа за това, което изглежда добре, което определено не е на всички останали.
Джейн Голдман
Ние четем фентъзи, за да върнем загубените краски, усещането за вкуса на подправките и слушането на песента на сирените. Има нещо древно и истинско във фентъзито, затрогващо дълбоки струни в нашата душа. Фентъзито се обръща в скритото дълбоко в нас дете, което мечтае, че ще ловува в гората нощем, ще пирува в подножието на гората и ще намери любов, която ще продължи вечно някъде на юг от Оз и на север от Шангри-Ла.
Джордж Р. Р. Мартин
Фентъзи е литература за тийнейджъри.
Брайън Олдис