Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Приличие"
Архитектурата зависи от реда, подредбата, евритмията, симетрията, приличието и икономичността.
Витрувий
Една жена ме докара до пиене, а аз дори нямах приличието да й благодаря.
Уилям Клод Фийлдс
Мисля, че да бъдеш в група, при която хората не се третират като равни и само с общо ниво на приличие и уважение, е наистина неудобно.
Габи Хофман
Лесно ми беше да се подигравам и мъжете и жените да възприемат, че може би съм малко луд, защото съм образован на Запад и съм загубил част от основната си приличие като африканска жена.
Уангари Маатаи
Увлечените от своите идеи, те пренебрегват приличието, ближните и жертват всичко, за да възтържествува тяхната мисъл.
Константин Циолковски
Човек, който разбира важността на външното приличие и правилата на вежливостта е голямо богатство, и аз се надявам да дам на обществото възможно повече такива хора.
Масутацу Ояма
Това е ефектът от недостига; нечии правила за приличие карат човек да жадува за неправилното.
Мохсин Хамид
Тя се беше отдалечила толкова далеч от правилата за приличие, че измисляше нови, само за да не потъне в пропастта.
Сабрина Джефрис
И като част от себе си, която преди два дни си мислеше, че молитвата и приличието са достатъчно противоотрова срещу онова, което страдаше по света.
Зои Ферарис
Живеещите в самота привикват да ядат стоейки: защо да спазват приличие, ако никой няма да те види и осъди? Но направи отстъпка в едно, и всичко останало се разпада.
Маргарет Атууд