Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Помещение"
За да не банкрутира държавата, трябва да се реши проблемът с държавния апарат. Неудържимо раздути щатове, чудовищна бюрократизация на всяка една дейност – планини от хартии и стотици хиляди писари; заемане на големи здания и помещения; автомобила епидемия; милиони излишества. Това е легално подхранване и подяждане на държавното имущество от тези скакалци. В допълнение към това нечувано, безсрамно рушветчийство, разхищение, безхаберие, крещяща безстопанственост, характеризираща нашата така наречена "самоиздръжка", престъпления източващо държавното имущество в частни джобове.
Феликс Дзержински
Миналото е старо фотьойл на таванското помещение, настоящето зловещ тиктакащ звук, а бъдещето е предположението на някого.
Джеймс Търбър
Голямото американско изкуство се нуждае от идеята за непрекъснати пространства, като таванско помещение, което само по себе си е нещо много американско.
Ренцо Пиано
На мен ми помагаше да съкратя зимата с особен вид спорт за закрити помещения: програмиране.
Линус Торвалдс
Ако се построи къща на щастието, най-голямото помещение ще е чакалнята.
Жул Ренар
Университетските биолози, работещи с инфекциозни вируси, разполагат с херметически затворени помещения, за да гарантират, че обектите на изследването им няма да избягат от лабораторията и да навредят на населението като цяло. За съжаление на икономическите отдели не се налагат такива предпазни мерки.
Джеймс Рикардс
За пореден път ще трябва да работим не само извън кутията, но и извън помещението, което съдържа кутията.
Дъглас Престън
Понякога си представяше, че къщата е айсберг, където етажите и таванските помещения образуват видимата част.
Жорж Перек
Пътят към звездите минава през многогодишен престой в затворено помещение. Астронавтиката намирисва на затвор.
Станислав Лем
Седнал съм в най-малкото помещение на моята къща. Вашата рецензия е пред мен. След малко тя ще е зад мен.
Макс Регер