Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Девица"
Първо бъди като невинна девица - и противникът ще ти отвори вратите си. После бъди като отскубнал се заек - и противникът няма да успее да приложи защитни мерки.
Сун Дзъ
Девицата погубва красотата си в блудство, а мъжът мъжеството си - в кражби.
Даниил Заточник
Бихте ли повярвали, че е по-трудно да намерите девица от еднорог в Ню Йорк?
Наоми Новик
В онези дни младите звезди, мъже и жени, всички са били девици до женитбата и ако се разведат, те се връщали магически в това състояние.
Шели Уинтърс
Кокетка - девица, която предлага себе си без всякакво намерение да се отдаде; срамежлива - девица, която не престава да ви отказва, това което нямате намерение да искате от нея.
Робер Мерл
Правосъдието прилича на маскирана девица. Нея я иска ищецът, изисква я прокурорът, нея съблазнява адвоката, нея я поддържа съдията, който в края на краищата и я овладява.
Софи Арну
- Ах, верен спътник на вдовици и стари девици -, каза той и насочи очи към книгата. - Няма нищо по-хубаво от доброто четене вечер, когато не знаете как да прекарате.
Джоана Линдзи
В песните всички рицари са благородни, всички девици прекрасни, и слънцето никога не залязва.
Джордж Р. Р. Мартин
Първият пролетен ден някога е бил моментът за отвеждането на младите девици на нивите, там в далеч, за да се даде пример в плодородието, за да следва природата. Сега просто поставяме часовниците с час напред и сменяме маслото в картера.
Е. Б. Уайт
Цялото ми съществувание се основаваше на това да карам хората (и по-специално мъжете) да мечтаят и да виждат у мен всичко, което искат. Мога да се превръщам от стеснителна девица в знойна господарка за един удар на сърцето. Трябва само да променя формата си и да вляза в образ. Първото умение получих, когато продадох човешката си душа; второто придобих с времето. Все пак не можеш векове наред да казваш на мъжете: "Да, скъпи, не съм имала по-добър" и да не се научиш как да се преструваш.
Ришел Мийд