Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Разврат"
Който пие, той е застанал на пътя на разврата.
Джефри Чосър
На мен ми е дадено да живея възвишен живот. А аз умирам в леност, разврат и мечтания.
Даниил Хармс
Да апелираш към чудо е да се разврати волята.
Зинаида Гипиус
Любовта е дар небесен, за когото следва да мечтаят само най-съвършените души и най-прекрасното въображение. Горещите наслаждения се укротяват от брака, небесният дар се изгубва под влияние на грубия и безвкусен разврат, а изгодата го превръща в стока.
Клод Адриан Хелвеций
Любовта прави открития, разврата - изобретения.
Хуго Щайнхаус
Вече вече не се гледам с разврат или любов.
Гуендолин Брукс
Две неща бързо довършват човек: глупост и разврат. Някои загубиха живота си, защото не можаха да го запазят, а други, защото не искаха.
Балтазар Грасиан
Уморих се от литературата: само мълчанието ме утешава. Ако продължа да пиша, това е защото нямам какво повече да постигна на този свят, освен да чакам смъртта. Търсене на думата в мрака. Всеки малък успех ме нахлува и ме поставя пред всички. Копнея да се въртя в калта. Едва мога да контролирам нуждата си от самоунижение, жаждата си за разврат и разврат. Грехът ме изкушава, забранените удоволствия ме примамват. Искам да бъда и прасе, и кокошка, след което да ги убия и да пия кръвта им.
Кларис Лиспектор
При богатите има много възможности да обезумеят от гордост и разврат, но и при бедните има не по-малко възможности да обезумеят от злоба и завист. Между богатите и бедните разликата не е така голяма, както изглежда. Нищо не сме внесли в този свят и нищо не можем да изнесем. Затова, както говори св. ап. Павел, да бъдем доволни, имайки облекло и дневно препитание.
Андрей Ткачов