Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Юни"
Много хора полудяват през януари. Не толкова, колкото през май, разбира се. Нито юни. Но януари е третият ви най-често срещан месец за лудост.
Карън Джой Фаулър
Живея живот, много подобен на моите герои, тъй като живея пълноценна лятна фантазия от юни до септември. Ходя на плаж и работя там всеки ден.
Елин Хилдебранд
Как може човек да си провали лятото? Като се влюби през юни.
Фредерик Бегбеде
Моето любимо време от годината е юни, началото на лятото. Когато все още всичко е напред. Така и трябва да се живее и да не се обръщаш. И да вярваш, че напред е цяло лято, а отзад е цяла зима.
Наталия Андреева
Според документалните данни, с които разполагах, 205 германски дивизии на 22 юни 1941 г. са разпределени както следва: 38 дивизии са на запад; 12 дивизии в Норвегия; 1 дивизия в Дания; 7 дивизии в Балкана; 2 дивизии в Либия; 145 дивизии могат да бъдат използвани за източната кампания.
Хайнц Гудериан
Опитът за създаване на конституционна държава от СССР, който Сталин предприема в последните години от живота си, се проваля. След 26 юни 1953 г. в страната се установява партийна диктатура, която скоро се изражда в олигархия, където върхът на партийния апарат играе ролята на олигарси. По-нататък знаем.
Елена Прудникова
"Ползвал съм охрана на НСО. Не съм се притеснявал, тъй като във всеки случай си слагаш главата в торбата." - относно скандала със следене на политици от Национална служба за охрана, 28 юни, Коритаров live.
Николай Свинаров
"Мисля, че имаше слабости в организацията, начинът, по който беше направено - демонстративно. Охраната на този свидетел като на президент на САЩ определено прави лошо впечатление" - по повод скандала охраната на Младен Михалев-Маджо и полицейското насилие над журналист тогава, 17 юни, zaGrada.bg.
Сергей Станишев
"От прегръдката на двама мъртъвци не се ражда жив човек. В природата, както и в политиката, празно няма. Животът сам ще роди новата партия." - коментира пред в. "Труд" дали бъдещето на новата десница минава през обединението на СДС и ДСБ; юни 2007.
Стефан Неделчев Цанев