Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грация"
Нито пролетната, нито лятната красота няма такава грация, каквато съм виждал в едно есенно лице.
Джон Дън
Искам, разбира се, мир, грация и красота. Как правиш това? Вие работите за това.
Стъдс Търкъл
Писането трябва да бъде приключение, обвито в мистерия и несигурност, благословено с невероятна грация. На теория, разбира се.
Сид Фийлд
За да постигне успех, актрисата трябва да притежава фигурата на Венера, ума на Миневра, грацията на Терпсихора и кожата на носорог.
Етел Баримор
Библиотеките са резервоари на сила, грация и остроумие, напомняния за ред, спокойствие и приемственост, езера на умствената енергия, нито топли, нито студени, светли или тъмни... Във всяка библиотека по света съм си у дома, безсъзнателен, все още и погълнат.
Джърмейн Гриър
Драмата се изви от мощта на собствената си грация, като водопад, потъващ в горски басейн. Под думите водното разнообразие от звуци, тишини и ужасяващи мистерии биеха в пулса ми, в приливите и отливите на музиката. Аз не бях композиторът, а просто проводникът, докато това ново творение се излива от мен, носейки се като перце върху Божия дъх.
Мери Шарат
Грацията на жените дава по-голям ефект, от красотата.
Уилям Хазлит
Повечето хора приемат, че музата е създание с перфектна красота, уравновесеност и грация. Като съществата от гръцката митология. Грешат. Всъщност трябва да има подчертано отсъствие на съвършенство в една муза - зейнала дупка между това, което е тя и това, което може да бъде. Идеалната муза е жена, чиито груби ръбове и противоречия ви карат да попълните празните места в нейния характер. Тя е дразнител за творчеството ви. Забележителна възможност, която чака да бъде формирана.
Катлийн Тесаро
Родителите приемат остаряването си с най-добрата грация, която могат да съберат... те правят всичко възможно, за да улеснят по-младото поколение да надмине по-старото, като в същото време се страхуват от отхвърлянето, което следва.
Кристофър Лаш