Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самоубийца"
Възхищавам се само на два типа хора: потенциално лудите и потенциалните самоубийци.
Емил Чоран
През целия си живот съм се възхищавал на самоубийците. Винаги съм смятал, че са по-добри от мен във всяко отношение.
Томас Бернхард
Традиционните мюсюлмани стоят в подножието на стълбата и живеят с вина, че всъщност не практикуват исляма. На върха са фундаменталисти, тези, които виждате в новините, убиващи жени и деца за слава на бога на Корана. Умерените са някъде по средата. Умереният мюсюлманин всъщност е по-опасен от фундаменталист обаче, защото изглежда безобиден и никога не можете да разберете кога е направил следващата стъпка към върха. Повечето атентатори самоубийци са започнали като умерени.
Мосаб Хасан Юсуф
Щастие е, че не работя в телефон на доверието за самоубийци. Чувствам се толкова зле в сърцето си, че бих казал на всички да стрелят за здраве!
Фани Флаг
Самоубийците, каза той, не могат да избягат от отговорност за това, което са направили: те са обречени да се върнат, за да продължат живота от момента, в който е насилствено прекъснат, и дори да приемат нови страдания заради страхливостта си.
Алджернън Блекууд
Има два вида смелост: смелостта, която държи нещата заедно и смелостта, която ги изхвърля. Първият е по-често срещан; това е циментът на цивилизацията; това е на Луси. Второто е смелостта на пияници, самоубийци и мистици.
Дъглас Гловър
Мисля, че кибертерористичната атака е преувеличена, въпреки че заплахата съществува. Мисля, че Ал Кайда и други групи се интересуват повече от символичния тероризъм, като това, което направиха със Световния търговски център - атентатори самоубийци или нещо, което наистина има ефект и има значение за хората.
Кевин Митник
И все пак това, което трябва да порази всеки читател от двадесет и първи век, който следи хода на лятната криза от 1914, е неговата сурова модерност. Започна с отряд самоубийци и кавалкада от автомобили. Зад възмущението в Сараево стои една откровена терористична организация с култ към жертвата, смъртта и отмъщението; но тази организация беше екстериториална, без ясно географско или политическо местоположение; той беше разпръснат в клетки отвъд политическите граници, беше неотчетен, връзките му с всяко суверенно правителство бяха косвени, скрити и със сигурност много трудни за разпознаване извън организацията.
Кристофър Кларк
- Непременно ли трябва да изпитвате самоуважение? - Разбира се. Нали съм човек. Само животните и самоубийците не изпитват самоуважение.
Ерих Мария Ремарк