Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Случка"
Всички хора, всички случки в живота ти присъстват в него, защото си ги привлякъл ти. Твоя работа е да решиш какво ще правиш с тях.
Ричард Бах
Нещастните случаи са много странни случки. Те обичайно се случват съвършено случайно.
Алън Милн
Всеки роман разказва някаква история, но животът не е история, а по-скоро е безформена купчина случки.
Дорис Лесинг
Началото на случките, преживени от мен в миналото, е ясно, краят им също е изживян, те вече не могат да бъдат променени. Но докато ги разказвам, през мен преминава едно чувство, като че ли краят на случките, преживени в миналото, може да бъде променен и аз съм можел да го променя... Никога ли не ви е обхващало подобно чувство?"
Азиз Несин
Мисля, че научаваш много за една държава от нейното изкуство. За мен това е част от драмата на живота. Учи ви, че има места, моменти и случки в други култури, които наистина имат собствен живот.
Майкъл Палин
Този свят е най-добрият ви учител. Във всичко има поука. Във всяко преживяване има поука. Научете го и станете мъдри. Всеки провал е стъпало към успеха. Всяка трудност или разочарование е изпитание за вашата вяра. Всяка неприятна случка или изкушение е изпитание за вашата вътрешна сила. Следователно нула отчаяние. Марш напред герой!
Свами Шивананда
Откровението, до което стигнахме, е, че можем да се доверим на спомените си за минало с по-ниска, а не по-висока ентропия, само ако големият взрив - процесът, събитието или случката, която създаде Вселената - започна от Вселената в извънредно специално, силно подредено състояние с ниска ентропия.
Брайън Грийн
След като научил, че в Санкт Петербург обществеността се интересува от малоруски теми, той моли майка си да изпрати описание на празненствата, сватбите, обичаите, обичаите, националното облекло, пословиците, поговорките, смешните анекдоти и различни случки от живота.
Зинаида Агеева
Помнеше го, но по онзи начин, по който помним случки от детството си - отчасти истински спомени, отчасти спомен за спомена.
Нийл Геймън