Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Покорство"
От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един - подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.
Джина Лолобриджида
Моят ментор продължи: Безкористността не означава да се откажем от преследването на приключенски цели, а по-скоро да се привържем към трансцедентални цели. Действителната безкористност означава, че трябва да имаме истински достъп до смирение и покорство. Това може да бъде много страшно, защото обикновено идентифицираме смирението и покорството с ниското самочувствие.
Бхакти Тиртха Свами
Нито бунт, нито покорство.
Михаил Зигар
... силата на войската - в порядките, в покорството, в сдържаността.
Рафаело Джованьоли
Дай Боже, ако трябва да имаме две очи, те да бъдат и двете ясни, едното око на вяра, изцяло насочено към Христос, другото око на покорство, еднакво и изцяло насочено към една и съща цел!
Чарлс Х. Спърджън
Любовта към Бога е покорство; любовта към Бога е святост. Да обичаш Бога и да обичаш човека означава да бъдеш съобразен с образа на Христос и това е спасението.
Чарлс Х. Спърджън
Бог иска да ходим в послушание - не в победа. Покорството е ориентирано към Бог; победата е ориентирана към себе си.
Джери Бриджис
Амстердам е построен на риск и сега копнее за стабилен, премерен живот и пази комфорта на богатството с тъпо покорство.
Джеси Бъртън
Социалните принципи на християнството превъзнасят страхливостта, презрението към самия себе си, самоунижението, смирението, покорството, с една дума – всички качества на робите, но пролетариатът не желае с него да се отнасят като с роби; за пролетариата смелостта, съзнанието на собственото достойнство, чувството за гордост и независимост са по-важни и от хляба.
Карл Маркс