Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бунтовница"
Интелектуалците са бунтовници, но не и революционери.
Сесар Валйехо
Тук, в Америка, ние сме произлезли от кръвта и духа на революционери и бунтовници - мъже и жени, които са се осмелили да не се съгласят с възприетата доктрина. Като техни наследници ние никога не бива да бъркаме честното несъгласие с нелоялния саботаж.
Дуайт Айзенхауер
Хакерите в Беркли обичали да се смятат за бунтовници срещу бездушни корпоративни империи.
Ерик Реймънд
Всички монарси са тирани в политиката, всички индивиди са бунтовници в душите.
Едмънд Бърк
В началото, преди пристигането на белите мъже, се бях считал за неутрален. Не исках нито една страна да спечели, нито армията, нито бунтовниците. Както се оказа, и двете страни загубиха.
В. С. Найпол
От съществено значение за имиджа на консерваторите е идеята, че те са врагове на установената ортодоксалност, бунтовници срещу догматичната политическа коректност, която преобладава в левицата.
Джейкъб Уайсбърг
И все пак аз съществувам с надеждата, че тези мемоари ... могат да намерят пътя си до умовете на човечеството в някакво измерение и могат да предизвикат раса от бунтовници, които ще откажат да бъдат ограничени до ограничено измерение.
Едуин А. Абът
Историите от Писанието не ухажват нашата благосклонност, както и Омир, не ни ласкаят, че могат да ни угодят и да ни очароват - те се стремят да ни подчинят и ако ние откажем да бъдем подложени, сме бунтовници.
Ерих Ауербах
Не би ли било смешно, ако петролните бунтовници свиреха U2 в лагерите си в джунглата, а правителствените войници свиреха U2 в камионите си. Мисля, че всички убиваха всички останали и слушаха една и съща музика... Това е добър трик за този свят, Сара. Никой не се харесва, но всички харесват U2.
Крис Клийв