Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Инвалид"
Едва ли някой някога иска да бъде някой друг. Колкото и да се чувства инвалид или нещастен, той не би сменил местата си с други по-щастливи смъртни.
Гордън Олпорт
Връзката не е предназначена да бъде свързване в бедрото на двама емоционални инвалиди. Целта на една връзка не е двама непълни хора да станат едно, а по-скоро двама пълноценни души да се съединят заедно за по-голямата слава на Бог.
Мариам Уилямсън
Предпочитам да съм инвалид и да имам любовта ти за всеки един миг, отколкото да живея такъв, какъвто съм, без никога да я имам.
Рейчъл Хоторн
Нуждата от движение е подобна на пристрастяването към хероин. Пространството не ви оставя на мира. Никога няма да каже: ами тоя падна, стига ме тъпчат, остави го, нека си почине. Не! Вместо да стане нищожно за инвалида, пространството непрекъснато му се натрапва, показва привидната си широчина и въпреки това, парадоксално, започва да стяга обръча около теб. След време поне ще разбереш какво си намислил. Същото важи и за олимпийския победител в спринта на 100 метра, и за човека в инвалидната количка, и за морската краставица.
Светислав Басара
Харесва ви под дърветата през есента, защото всичко е наполовина мъртво. Вятърът се движи като инвалид сред листата и повтаря думи без заплаха.
Уолъс Стивънс
Детето не страда от това, че е инвалид - страданието пада върху делата на онези възрастни, които ги гледат.
Алан Маршал
Разпространението на усъвършенствани имплантируеми технологии вероятно ще бъде също толкова безмилостно демократично, колкото и заболяванията, които е предназначено да лекува. Това означава, че някой ден скоро може да имаме нов клас много умни, много бързи хора - вчерашни инвалиди и възрастни хора.
Даниел Х. Уилсън
Те бяха умни и начетени момчета. Те не са пили алкохол, не са пушили и са бягали поне десет километра всяка сутрин. И все пак те бяха абсолютно инвалиди. Защото омразата е изсмукала напълно мозъка на тези момчета.
Иля Стогоff
Когато победим в световен мащаб, ние, така ми се ще, да направим от злато обществени места за отхождение (обществени тоалетни) на улиците на няколко от най-големите градове в света. Това би било "най-справедливата" и нагледно-назидателна употреба на златото за тези поколения, които не са забравили, как заради златото за загинали десет милиона човека и щое тридесет милиона са останали инвалиди във "великата освободителна" война 1914-1918 г....
Владимир Ленин