Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Балансиране"
Телата, които съдържат по-голямо количество вода, отколкото е необходимо за балансиране на другите елементи, бързо се развалят и губят своите качества и свойства.
Витрувий
Всички наши наказателни институции, включително затвори, закони, църковни изповедални и така нататък, са системи на илюзия. Редът на Вселената, безкрайната справедливост на Ин и Ян, естествено се грижи за всяко движение и компенсация. Не е нужно да измисляме произволни начини за балансиране с наказанията.
Мичио Куши
Икономичността означава правилното управление на материалите и обекта, както и пестеливото балансиране на разходите и здравия разум при изграждането на работите. ...архитектът не изисква неща, които не могат да бъдат намерени или готови без големи разходи. Например: не навсякъде има изобилие от пясък, чакъл, ела, чиста ела и мрамор... Където няма пясък, трябва да използваме видовете, изхвърлени от реките или от морето... и други проблеми, които трябва да решаваме по подобни начини.
Витрувий
Страхувам се, че съм малко технофоб - човек от деветнадесети век, хванат в двадесет и първи век. Но има една технология, която бих приветствал особено: устройство за автоматично балансиране на масите в ресторанта на четирите крака, така че да не се люлеят напред-назад.
Ленард Съскинд
Балансирането на настоящите желания спрямо бъдещето е наистина централният проблем на етиката.
Уолтър Липман
Може би смисълът на четенето на романи се криеше именно в балансирането на насладата от бягството от реалността със съзнанието за измислица, но аз така и не успявах да поддържам едновременно реалното и фантазното. Може би просто трябваше да си възрастен, за да осъществиш този изумително сложен акт на едновременно вярване и невярване.
Рийв Ларсън
Балансирането на илюстратор и автор може да бъде сложно, но аз бях илюстратор най-вече преди да напиша книгите си.
Тони ди Терлизи
Имам лесна склонност да се спъвам и падам, което не е хубаво при 84-годишен мъж, така че когато си мия зъбите, тогава правя упражнения за балансиране.
Уолтър Мишел
Нашето тяло не е просто балансиране на калориите вътре и калориите навън. По-скоро тялото ни е термостат.
Джейсън Фънг