Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Патос"
Има всякакви хора и всякакви страсти. У някои например именно хладната злост поражда цялата страст и целият патос на натурата им и те само тогава са умни, талантливи и дори здрави, когато нападат.
Висарион Белински
Понякога сатирата трябва да възстанови онова, което е унищожил патосът.
Станислав Йежи Лец
Не мисля, че някой филм, книга или произведение на изкуството биха разрешили патоса в Близкия Изток днес. Но определено си заслужава опита.
Стивън Спилбърг
Не вярвам в патоса. Старейшините ни показват дълги лица, за да скрият глупостта си.
Франк Ведекинд
Гръмките думи най-често изразяват пустотата, патосът прикрива равнодушие.
Григорий Козинцев
Английският е много по-сух. Можете да се измъкнете с много по-малко. Патос, лиризъм, това са неща, които трябва да намалите, ако искате английската версия на книгата да работи.
Даниел Келман
В живота на дивите зверове, както и в човешкият живот, има свой трагизъм, свой особен хумор, свой патос.
Джеймс Оливър Кърууд
Винаги съм намирала моментите, когато друг човек те разпознава, за странно тъжен; Подозирам, че патосът на тези моменти е тяхната рядкост, начинът, по който контрастират с повечето ежедневни срещи. Това напомняне, че може да бъде различно, че не е нужно да минавате през живота си неизвестен, но че вероятно все пак ще го направите - това е частта, която е почти непоносима.
Къртис Ситенфелд
Техният [САЩ] военен бюджет в абсолютно изражение е почти 25 пъти по-голям от този на Русия. Това се казва в отбранителната сфера "Техният дом е тяхната крепост". И браво. Много добре!Но това означава, че вие и аз трябва да построим своя собствена къща, наша собствена къща - здрава, надеждна, защото виждаме какво се случва в света. Но ние го виждаме! Както се казва, "другарят вълк знае кого да яде". Яде - и не слуша никого. И явно няма да послуша.Къде изчезва целият патос на необходимостта от борба за правата на човека и демокрацията, когато става дума за необходимостта от реализиране на собствените интереси? Тук, оказва се, всичко е възможно, няма никакви ограничения.
Владимир Путин