Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Циганин"
Аз съм циганин, в известен смисъл. Това е условие на моята професия.
Крисчън Слейтър
Никога да не забравяме, Холокостът не е бил само срещу евреите. Най-вече беше срещу евреи, но също така и срещу хомосексуалисти, цигани и, да не забравяме, хора с увреждания.
Рут Уестхаймер
Аз съм циганин: без образование, без училище, нищо. Не ме интересува какво мислят хората за мен. Не ми пука да бъда герой, модел за подражание, шампион.
Тайсън Фюри
Няма ли да е по-лесно да сменим очите и косата на хората, отколкото да построим големи пещи и след това да хванем евреи и цигани, за да ги изгорим?
Йежи Кошински
Циганите, които познавах в Англия, казваха, че да не простиш на някого е все едно да пиеш отрова и да очакваш някой друг да умре.
Линдзи Джейн Ашфорд
Невъзможно е нацизмът и сталинизмът да бъдат поставени на едно ниво. Защото нацистите директно, открито и публично обявяват като една от целите на своята политика унищожаването на цели етноси – евреи, цигани, славяни. При цялата грозота на сталинския режим, при всички репресии, при всички изгнания на цели народи, сталинисткият режим никога не си е поставял за цел унищожение.
Владимир Путин
Голяма част от циганите се прехранват с отпадъци, ползват наркотици и фалшив алкохол, има чести случаи на кръвосмешение. От това мозъкът ти става на гъба и ти вече не си човек.
Влади Въргала
Така нареченият обикновен човек нарича циганите "цигани" – с добро или лошо, или пък с никакво чувство. Управляващите обаче ги наричат на друг език и много ясно може да се усети защо са го сменили. Какво прикрива изразът "помощ за социално слабите"? Той е евфемистичен синоним на "сиромаси", "бедняци", "окаяници". Или просто опит да се скрие с думи положението в българското общество.
Никола Георгиев
Този, който казва: "Искам да съм циганин, да не си плащам тока", трябва да дойде и да види, че циганин, който не си плаща тока, няма ток. Тъй е вече.
Портокал Портокалов