Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 3
Животът е трагедия за тези, които чувстват, и комедия за онези, които мислят.
Жан дьо Лабрюйер
Удоволствието е началото и краят на щастливият живот.
Епикур
Животът е като карането на велосипед. За да запазите равновесие, трябва да продължите да се движите.
Алберт Айнщайн
Една от основните различия между котката и лъжата се състои в това, че при котката има девет живота.
Марк Твен
Веднъж, в ръцете ми, умираше от рак свещеник - човек, който сам утешаваше другите през целия си живот. Аз го попитах: "Кой е най-големият грях?" И той ми каза: "Най-големият грях е да обидиш слабия". "Защо?" "Защото е най-лесно да го направиш..." Тази мисъл ме порази - най-тежкият грях е най-лесно да се извърши... Предайте тези думи на децата си.
Елизавета Глинка (д-р Лиза)
Има хора, които винаги остават с теб, независимо дали се оплакваш, дали плачеш или крещиш, независимо колко си изпаднал. Те просто съществуват, те са там и са щастливи да ти отворят вратата си, да ти подадат ръка и да разделят залъка си с теб. Това са истинските хора в твоя живот.
Елчин Сафарли
Има само един единствен успех - да можеш да си живееш живота по свой собствен начин.
Кристофър Морли
Животът е като чужд език: всеки го говори с акцент.
Кристофър Морли
За какво живеем, ако не се стараем да облекчим живота си един на друг.
Джордж Елиът
Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си.
Конфуций
Добре е да си отидеш от живота като от пир: без да си жаден, но и без да се опиеш.
Диоген
Музиката – посредник между живота на ума и живота на чувствата.
Лудвиг ван Бетховен
Повечето хора са други хора: мислите им - чуждото мнение, животът им - маска, страстите им - цитати.
Оскар Уайлд
Обувките, които стават на един, убиват на друг; няма рецепта за живот, който да е удобен за всички.
Карл Густав Юнг
В живота най-главното е искреността. Научете се да я изразявате и успехът ви е сигурен.
Жан Жироду
Този, който носи светлина в живота на другите хора, и сам не оставя в сянка.
Джеймс Матю Бари
Нека вашите дела да са такива, каквито бихте искали да ги помните по склона на живота.
Марк Аврелий
Нищо не може да се научи, не научаваме нищо, нищо не е сигурно: чувствата са ограничени, разума слаб, животът кратък.
Анаксагор
Чувал съм, че живота не е лошо нещо, но аз предпочитам четенето.
Логан Смит
Животът е редуване на избори.
Нострадамус
Най-великото откритие на моето поколение е това, че хората могат да променят живота си, променяйки вътрешната си нагласа.
Уилям Джеймс
За щастлив живот ви трябва доста малко. Всичко е в самия човек, в начина му на мислене.
Марк Аврелий
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Живот"