Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Живот" - страница 4
Нищо не може да се научи, не научаваме нищо, нищо не е сигурно: чувствата са ограничени, разума слаб, животът кратък.
Анаксагор
Най-тъжното нещо, което мога да си представя, е как свиквам с лукса.
Чарли Чаплин
Чувал съм, че живота не е лошо нещо, но аз предпочитам четенето.
Логан Смит
Най-важното нещо е да се наслаждаваш на живота си и да бъдеш щастлив - това е всичко, което има значение.
Одри Хепбърн
Радвай се на този момент. Този момент е твоя живот.
Омар Хаям
За щастлив живот ви трябва доста малко. Всичко е в самия човек, в начина му на мислене.
Марк Аврелий
Най-великото откритие на моето поколение е това, че хората могат да променят живота си, променяйки вътрешната си нагласа.
Уилям Джеймс
Животът е редуване на избори.
Нострадамус
Колко смешно и колко странно да се изненадвате на всичко, което се случва в живота.
Марк Аврелий
Бих искал да бъда запомнен като човек, който е живял прекрасен живот, човек, който е имал добри приятели и чудесно семейство – и всъщност не мисля, че бих могъл да искам нещо повече от това.
Франк Синатра
Едва покълналото растение е нежно и слабо. Изсъхналото е твърдо и кораво. Оттук става ясно, че всичко, което е нежно и слабо, в него има живот.
Лао Дзъ
Бъдете внимателни, когато четете книги за здраве – една печатна грешка може да ви струва живота.
Марк Твен
Любовта е енергия на живота.
Робърт Браунинг
Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията... Там дето Библията се знае и чете, злините са случайни, а добродетелите трайни спътници в живота. Учудвам се, че тази свята книга много слабо се знае у нас, не само от миряните, но и от духовниците.
Иван Вазов
Трагедията на съвременния човек не е в това че той все по-малко знае за смисъла на живота си, а в това, че все по-малко го безпокои.
Вацлав Хавел
Животът би бил трагичен, ако не беше забавен.
Стивън Хокинг
Актьорската игра е само начин да преживяваш, семейството е животът.
Дензъл Уошингтън
Удоволствието е началото и краят на щастливият живот.
Епикур
Две неща правят човека богоподобен: животът за благото на обществото и искреността.
Питагор
Целта в живота не е да бъдеш на страната на мнозинството, а да избягаш да се озовеш в редиците на безумните.
Марк Аврелий
Много хора, роби на стомаха и съня, прекарват живота си без образование и възпитание - като просяците; при това – въпреки природата – тялото им служи за наслаждение, а душата им е само в тягост.
Салустий
Обичай живота, който живееш. Живей живота, който обичаш.
Боб Марли
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Живот"