Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Друг" - страница 2
Никога не съм обичала друг така, както обичам себе си.
Мей Уест
Добър човек е този, който се отплаща на другия с добро.
Платон
Всички добри хора са приятели един на друг.
Зенон от Китион
Няма друго задължение, което да подценяваме толкова, колкото задължението да бъдем щастливи.
Робърт Луис Стивънсън
Творецът е мотивиран от желанието за постижения, не от желанието да победи другите.
Айн Ранд
Няма друг лек за любовта, освен да обичаш повече.
Хенри Дейвид Торо
Ако една вещ не е годна за една цел, тя може да се употреби и за друга.
Лао Дзъ
Една лъжа ражда друга.
Теренций
Често повтаряме, че за човек се съди по делата му, но понякога забравяме, че думите също са постъпка. Речта на човек е огледало на самия него. Всичко фалшиво и измамно, пошло и вулгарно, независимо как се опитваме да го скрием от другите, всяка празнота, безчувственост или грубост се проявяват в речта със същата сила и очевидност, с които се проявяват искреността и благородството, дълбочината и тънкостта на мислите и чувствата.
Лев Толстой
Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот. Не робувайте на догмите - което е живеене с мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - бъдете смели да следвате вашето сърце и интуиция. Те някак си знаят, какъв наистина искате да бъдете. Всичко друго е второстепенно.
Стив Джобс
Когато жена избира за себе си любовник, за нея не е толкова важно, дали и се харесва на нея, колкото дали той се харесва на другите жени.
Никола дьо Шамфор
Колкото по-славен е животът на прадедите, толкова по-позорно е нехайството на потомците; то не може да скрие нито достойнствата на едните, нито пороците на другите.
Гай Марий
Натрупаното богатство е за едни слуга, а за други господар.
Хораций
След като щастието ти зависи от това, което прави някой друг, явно наистина си имаш проблем.
Ричард Бах
Надежда има и у тези, които нямат вече нищо друго.
Плутарх
Любовта не признава друг лекар освен себе си.
Секст Проперций
Обучавайки другите, се учим самите ние.
Сенека
Веднъж, в ръцете ми, умираше от рак свещеник - човек, който сам утешаваше другите през целия си живот. Аз го попитах: "Кой е най-големият грях?" И той ми каза: "Най-големият грях е да обидиш слабия". "Защо?" "Защото е най-лесно да го направиш..." Тази мисъл ме порази - най-тежкият грях е най-лесно да се извърши... Предайте тези думи на децата си.
Елизавета Глинка (д-р Лиза)
Правителството е като бебе на гърди: чудовищен апетит в единия край и пълна безответност на другия.
Роналд Рейгън
Повечето хора са други хора: мислите им - чуждото мнение, животът им - маска, страстите им - цитати.
Оскар Уайлд
Моята тайна за успеха се състои в умението да разбирам гледната точка на друг човек и да гледам на нещата от неговата гледна точка.
Хенри Форд
Не ме е грижа за това какво мислят другите за това, което правя, но ме е грижа какво аз мисля, за това което аз правя. Това е именно характерът.
Теодор Рузвелт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Друг"