Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 2
Една лъжа ражда друга.
Теренций
Някои се раждат велики, други достигат величие, а трети наемат специалисти по връзка с обществеността.
Даниел Бурстин
Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот. Не робувайте на догмите - което е живеене с мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - бъдете смели да следвате вашето сърце и интуиция. Те някак си знаят, какъв наистина искате да бъдете. Всичко друго е второстепенно.
Стив Джобс
Желанието да бъдеш някой друг е загуба на самия себе си.
Кърт Кобейн
След като щастието ти зависи от това, което прави някой друг, явно наистина си имаш проблем.
Ричард Бах
Толкова е просто да бъдем добри. Нужно е само да представим себе си на мястото на другият човек, преди да започнем да го съдим.
Марлене Дитрих
Натрупаното богатство е за едни слуга, а за други господар.
Хораций
Който не казва истината за себе си, не може да говори нея за другите.
Вирджиния Улф
Любовта не признава друг лекар освен себе си.
Секст Проперций
Надежда има и у тези, които нямат вече нищо друго.
Плутарх
Обучавайки другите, се учим самите ние.
Сенека
За какво живеем, ако не се стараем да облекчим живота си един на друг.
Джордж Елиът
Аз видях по-далеч от другите, защото, аз стоях на раменете на гиганти.
Исак Нютон
Моята тайна за успеха се състои в умението да разбирам гледната точка на друг човек и да гледам на нещата от неговата гледна точка.
Хенри Форд
Правителството е като бебе на гърди: чудовищен апетит в единия край и пълна безответност на другия.
Роналд Рейгън
Този, който носи светлина в живота на другите хора, и сам не оставя в сянка.
Джеймс Матю Бари
Повечето хора са други хора: мислите им - чуждото мнение, животът им - маска, страстите им - цитати.
Оскар Уайлд
Обувките, които стават на един, убиват на друг; няма рецепта за живот, който да е удобен за всички.
Карл Густав Юнг
Не ме е грижа за това какво мислят другите за това, което правя, но ме е грижа какво аз мисля, за това което аз правя. Това е именно характерът.
Теодор Рузвелт
Хората съществуват един за друг.
Марк Аврелий
Съобразявай се с това какво мислят другите хора и завинаги ще бъдеш техен затворник.
Лао Дзъ
Не причинявай зло. Проявявай състрадание. И недей да злословиш зад гърба на другите – не отправяй дори наглед безобидни нападки! Думите, които излизат от устата ни, не изчезват, а постоянно се трупат в безграничното пространство, за да се върнат при нас, когато му дойде времето...
Елиф Шафак
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Друг"