Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Друг" - страница 4
Човек се отличава от всички други създания със способността си да се смее.
Джоузеф Адисън
Аз съм готов да се срещна със своя Създател. Дали Създателят е готов за великото изпитание да се срещне с мен е друг въпрос.
Уинстън Чърчил
Аз винаги виждам това, което другите не са видели, а това, което са видели другите, аз не съм видял.
Салвадор Дали
Ако цениш живота си, то помни, че и другите ценят не по-малко своя.
Еврипид
Ние сме другия за другият.
Марк Аврелий
Свободата и разпуснатостта са съвършено противоположни едно на друго понятия.
Квинтилиан
Не вярвам в благотворителността. Вярвам в солидарността. Благотворителността е толкова вертикална. Тя върви отгоре надолу. Солидарността е хоризонтална. Уважава другия човек. Имам много да уча от други хора.
Едуардо Галеано
Често съм се чудил как става така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но все пак отдава по-малко значение на собственото мнение за себе си, отколкото на мнението на другите.
Марк Аврелий
Трудно е да се намери човек, който действително да те разбира. Обичайно хората съдят само със своите мерки, а други просто не вземат под внимание.
Мурасаки Шикибу
Любовта е всичко, което имаме - единственият начин да си помогнем един на друг.
Еврипид
Кое може да бъде по-честно и благородно от това да научиш другите на нещо, което сам най-добре знаеш?
Квинтилиан
Никога не бъди точен - губиш много време, докато чакаш другия.
Марк Твен
Успехът е опасен. Всеки започва да копира себе си, а копирането на себе си е по-опасно от копирането на други. Това води до безплодност.
Пабло Пикасо
Стрелбата с лък ни учи как трябва да търсим истината. Когато стрелецът не улучи, не обвинява другите, а търси вината в себе си.
Конфуций
С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго - любовта между хората.
Йордан Йовков
Ако родителите ни не се обичат и не се разбират един друг, не можем да знаем как изглежда любовта. Най-ценното наследство, което родителите могат да оставят на децата си, е тяхното собствено щастие. Родителите може да са в състояние да ни оставят пари, къщи, земи, но въпреки това да не са щастливи хора. Да имате щастливи родители означава да получите най богатото наследство от всички.
Тик Нят Хан
Винаги бъди първокласна версия на себе си, а не второкласна на някой друг.
Джуди Гарланд
Уважението към другите води до уважение към себе си.
Рене Декарт
Ние съдим за себе си по своите способности да направим нещо, другите съдят за нас по това, което вече сме направили.
Хенри Лонгфелоу
Човешките същества, които имат почти уникалната способност да се учат от опита на другите, са забележителни и с очевидното си нежелание да го правят.
Дъглас Адамс
Научете се да не бъдете внимателни към това, което казва другият, и се задълбочавайте, доколкото можете, в душата на говорещия.
Марк Аврелий
Мислите за другите ни отвличат от постоянните мисли за себе си.
Кърк Дъглас
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Друг"