Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Работа"
Когато работата е удоволствие, животът е радост. Когато работата е задължение, животът е робство.
Максим Горки
С който можете заедно да се смеете, с него можете заедно да работите.
Робърт Орбън
Талантът работи, а геният твори.
Роберт Шуман
Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z, където x е работата, y е забавлението, а z е да си държиш устата затворена.
Алберт Айнщайн
Доброто начало е наполовина свършена работа.
Платон
Дядо ми веднъж ми каза, че има два вида хора: такива, които вършат работата и такива, които си приписват заслуги. Той ме посъветва да се опитам да съм от първата група - там имаше доста по-малко конкуренция.
Индира Ганди
Който, подхващайки една работа, напира да постигне бърз резултат, нищо няма да направи. Който внимателно завършва своята работа така, както я е започнал, той няма да претърпи неуспех.
Лао Дзъ
Който иска да работи търси средства, който не иска - причини.
Сергей Корольов
Работете постоянно, не считайте работата за себе си за бедствие или за тежест и не си пожелавайте похвала и участие за това. Общото благо е това, което трябва да желаете.
Марк Аврелий
Вдъхновението съществува, но то идва по време на работата.
Пабло Пикасо
Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си.
Конфуций
Работата избавя нас от три велики злини: скука, порок и нужда.
Волтер
Спасението за всяка работа е в мярката. А където мярката е превишена, трудът е бил излишен за човека.
Плавт
Но човекът е така създаден, че почива от една работа, само се заеме за друга.
Анатол Франс
Никога не е рано да се запиташ: с работа ли съм се захванал или с безсмислици?
Антон Чехов
Овладей работата, думите ще се намерят.
Катон Стари
Година работа над изкуствен интелект е достатъчно, да те накара да повярваш в Бог.
Алън Перлис
Възможността е пропусната от повечето хора, защото е облечена в гащеризон и изглежда като работа.
Томас Едисън
Интригата спира хода на народната работа.
Васил Левски
Не съм се провалил. Открих 10,000 начина, които не вършат работа.
Томас Едисън
Рецесия е, когато съседът ти изгуби работата си; депресия е, когато ти изгубиш своята.
Хари С. Труман
Важната работа- да се придвижи светът напред, не може да чака да я свършат идеалните хора.
Джордж Елиът
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Работа"