Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 2
Бог е безупречен поет.
Робърт Браунинг
Единственото извинение на Бог е, че не съществува.
Стендал
Възможно е, нашата роля на тази планета, да не е в това да почитаме Бог, а в това да го създадем.
Артър Кларк
Убий един човек - и ти ще станеш убиец. Убий милиони - и ще станеш завоевател. Убий всички - ти ще станеш Бог.
Жан Ростан
Уповавайте се на Бога, но дръжте барута си сух.
Оливър Кромуел
Хората виждат Бог всеки ден, просто не го познават.
Пърл Бейли
Бог обичал птиците и създал дърветата. Човек обичал птиците и създал клетки.
Жак Девал
Жевите се посвещават на Бога, когато дяволът вече не иска да има вземане-даване с тях.
Софи Арну
Не знам дали Бог съществува, но за Неговата репутация щеше да е по-добре да не съществуваше.
Жул Ренар
Ако Бог е направил света перфектен механизъм, Той поне призна толкова много на нашия несъвършен интелект, че за да предскажем малки части от него, не е нужно да решаваме безброй диференциални уравнения, а можем да използваме зар със справедлив успех.
Макс Борн
Срам - това е страх пред хората, съвест - страх пред Бога.
Самюел Джонсън
Аз не познавам нито един американски джентълмен. Да ме прости Бог, че употребих тези две думи заедно.
Чарлз Дикенс
Авторът в неговото творчество, подобно на Бог във Вселената, трябва да присъства навсякъде, но никъде да не се вижда.
Гюстав Флобер
Бог не умира в деня, когато престанем да вярваме в лично божество, но умираме в деня, когато животът ни престане да бъде осветен от постоянното сияние, обновяващо се ежедневно, от чудо, чийто източник е извън всякаква причина.
Даг Хамаршелд
Този, който намира удоволствие в самотата или е див звяр, или е Бог!
Аристотел
Бог ни е дал памет, за да виждаме рози през декември.
Джеймс Матю Бари
Не отричам, че жените са глупави. Бог все пак ги е направил да приличат на мъжете.
Джордж Елиът
Благодаря на Бога за това, че аз винаги желая повече, от колкото мога да достигна.
Микеланджело
Бог е бил изобретен за обяснение на чудесата. Него вечно го изобретяват за обяснение на тези неща, които ние не разбираме.
Ричард Файнман
Тишината е езика на Бога, а всичко останало е лош превод.
Мевляна Джеляледдин Руми
Има два типа хора: тези, които казват на Бог "Да бъде Твоята воля!" и тези, на които Бог казва "Добре, тогава, да бъде по твоему!".
Клайв Стейпълс Луис
Винаги помни, че природата не е Бог, човекът не е машина, а хипотезата не е факт.
Дени Дидро
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Бог"