Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 4
Всеки мисли, че Бог е на негова страна, а богатите и могъщите го знаят.
Жан Ануи
Самоубийството е начинът един човек да каже на Бог: "Не можеш да ме уволниш, защото аз напускам!"
Бил Мар
Да вярваш в Бог е невъзможно, но да не вярваш в Него – абсурдно.
Волтер
Не вярвам в Бога, така както не вярвам и в Майката Гъска.
Кларънс Дароу
Бог не е склонен да прави всичко и така да ни отнеме нашата свободна воля и дела от слава, която ни принадлежи.
Николо Макиавели
И Бог като нас страда от амбицията да направи съдбата по-необикновена, отколкото е била предвидена за Него – да, Бог е като мене, но малко повече.
Норман Мейлър
Бог може да е в детайлите, но богинята е във въпросите. Веднъж щом започнем да ги задаваме, няма връщане назад.
Глория Стейнем
Пристрастяването към кокаина е начинът на Бог да ви каже, че печелите прекалено много пари.
Робин Уилямс
Това, което Бог е предвидил за вас, се простира много по-далече отвъд всичко, което можете да си представите.
Опра Уинфри
Да обичаш друг човек е да видиш лицето на Бог.
Виктор Юго
Бог ни дава интелигентност, за да разкриваме чудесата на природата. Без този дар, нищо не е възможно.
Джеймс Клавел
Бог е създал много възможности в случай, че някои от прототипите му се провалят – това е значението на еволюцията.
Греъм Грийн
Да бъде близко или далече от Бога зависи от самия човек, защото Бог е навсякъде.
Йоан Златоуст
У Бог няма религия.
Махатма Ганди
Защото молитвата не е нищо друго, освен да бъдеш в условията на приятелство с Бога.
Тереза Авилска
Светлината, най-голямата дъщеря на Бог, е главна красота в сградата.
Томас Фулър
Бог да ми даде сили да се изправя пред факт, макар че ме убива.
Томас Хъксли
Получавам писма: "Помогнете ми да стана актьор". Отговарям "Бог помага!"
Фаина Раневска
Вярата в Бог е психологическо отражение на присъщия на бозайниците метод на възпроизвеждане.
Артър Кларк
Бог е създал котката за това, че при човек да има тигър, който да може да погали.
Виктор Юго
Може би Бог иска да срещнем грешните хора, преди да срещнем този един човек. Така че, когато това се случи, ние сме благодарни.
Габриел Гарсия Маркес
Може да сме изненадани от хората, които намираме в рая. Бог има меко място за грешниците. Стандартите му са доста ниски.
Дезмънд Туту
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Бог"