Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 2
Каквито са вашите обичайни мисли, такъв ще бъде характерът на вашия ум; защото душата е обагрена от мислите.
Марк Аврелий
Практиката и мисълта могат постепенно да изковат много изкуство.
Вергилий
Най-важна задача на цивилизацията е да се научи човек да мисли.
Томас Едисън
Само в беда хората могат да разберат колко трудно е да бъдеш господар на чувствата и мислите си.
Антон Чехов
Мислите за другите ни отвличат от постоянните мисли за себе си.
Кърк Дъглас
Който си мисли, че е научил всичко, той всъщност нищо не знае.
Лао Дзъ
Защото това е едно и също нещо, което може да се мисли и което може да бъде.
Парменид
Най-висшият възможен етап в моралната култура е, когато осъзнаваме, че трябва да контролираме мислите си.
Чарлз Дарвин
Нашият живот е това, което вие мислите за него.
Марк Аврелий
Езикът е даден на човека, за да скрива мислите си.
Шарл Морис дьо Талейран
Ерес - това е само другото име на свободата на мисълта.
Греъм Грийн
Книгите са нужни за да напомнят на човек, че оригиналните мисли не са така нови.
Ейбрахам Линкълн
Ако аз цитирам другите, то е заради това, че мога по-добре да изразя своите собствени мисли.
Мишел дьо Монтен
Не мисли, а чувствай, все едно един пръст да сочи към Луната. Не се концентрирай над пръста, иначе ще изпуснеш цялата небесна красота.
Брус Лий
Две неща изпълват душата с винаги нови и нарастващи удивление и страхопочит, колкото и често и продължително мисълта отново да се е заета с тях: звездното небе над мен и моралният закон вътре в мен.
Имануел Кант
Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго.
Джон Стайнбек
Афоризмът е последното звено от дългата верига от мисли.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Този който твърде много мисли за това, да прави добро, той няма време да бъде добър.
Рабиндранат Тагор
Прочетете всеки ден нещо, което никой друг не чете. Помислете всеки ден нещо, което никой друг не мисли. Правете всеки ден нещо, което никой друг не би бил достатъчно глупав да направи. Лошо е умът винаги да е част от единодушие.
Кристофър Морли
За да летиш бързо като мисълта, докъдето и да е, трябва да започнеш със съзнанието, че вече си пристигнал.
Ричард Бах
Да бъда най-богатият човек в гробището, не е от значение за мен ... Да заспя през нощта с мисълта, че сме направили нещо прекрасно ... това има значение за мен.
Стив Джобс
Да ласкаеш означава да говориш на човека това, което мисли за себе си.
Дейл Карнеги
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Мисъл"