Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 3
Мисълта представлява една стрела, изстреляна към истината; тя може да уцели една точка, но не покрива цялата мишена. Само че стрелецът е твърде презадоволен от успеха си за да иска нещо повече.
Шри Ауробиндо
Човек не е това, което си мисли. Той е това, което крие.
Андре Малро
Във всяко творение на гений ние разпознаваме собствените си отхвърлени мисли.
Ралф Уолдо Емерсън
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Там, където всички мислят еднакво, никой не мисли.
Уолтър Липман
Всички оригинални мисли и оригинални грехове се случват до вашето раждане с хора, с които вие не сте имали възможност да се познавате.
Фран Лебовиц
Най-главното - да се научи човек да мисли.
Бертолт Брехт
Действието е утешение. То е враг на мислите и приятел на илюзиите.
Джоузеф Конрад
Дълбоките мисли са железни гвоздеи, вбити в ума така, че с нищо не могат да се изтръгнат.
Дени Дидро
Който не мисли много за себе си, е много по-ценен, отколкото си представя.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Отделете време за размисъл, но когато дойде времето за действие, спрете да мислите и действайте.
Андрю Джаксън
Не ми пука какво мислите за мен, защото аз въобще не мисля за вас...
Коко Габриел Шанел
Мисълта, невъплатена в действие, не струва много, но действие, непроизтичащо от мисъл, въобще не струва нищо.
Жорж Бернанос
Човекът е много по-сложен от неговите мисли.
Пол Валери
Ако двама души винаги са съгласни един с друг, това значи, че мисли само единият от тях.
Линдън Джонсън
Живописта е нещо средно между мисълта и предмета.
Самюъл Тейлър Колридж
Може този, който мисли, че може. А не може този, който счита, че не може. Това е неотменим, неоспорим закон.
Пабло Пикасо
Няма опасни мисли. Мисленето само по себе си е опасно.
Хана Аренд
Истинският огледален образ на нашите мисли е нашият живот.
Мишел дьо Монтен
Обезсърчаващо е да се мисли колко хора са шокирани от честността и колко малко от измамата.
Ноел Кауърд
Мисли за себе си и се съмнявай в авторитетите.
Тимъти Лиъри
Вселената е мисъл на Бог.
Фридрих Шилер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Мисъл"