Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж"
Мъжете живеят много по-добре от жените: първо, те по-късно се женят, и второ, умират по-рано.
Хенри Луис Менкен
Ако искате нещо да бъде казано, помолете мъж; ако искате нещо да бъде свършено, помолете жена.
Маргарет Тачър
Сексът започва тогава, когато жената хване мъжа за ръката.
Зигмунд Фройд
И най-глупавата жена може да се справи с умен мъж. Но трябва много умна жена, за да се справи с глупака.
Ръдиард Киплинг
Жената без мъж е като риба без велосипед.
Глория Стейнем
Умът на жената е по-чист от този на мъжа: тя го променя по-често.
Оливър Херфорд
Жената може да направи милионер от всеки мъж милиардер.
Чарли Чаплин
Мъжът може да бъде щастлив с коя да е жена, само ако не я обича.
Оскар Уайлд
Музиката трябва да изсече огън от сърцето на мъж и да събужда сълзи в очите на жена.
Лудвиг ван Бетховен
Истинският мъж не мрази никого.
Наполеон Бонапарт
Ергените знаят повече за жените от женените мъже; ако не знаеха, и те щяха да са женени.
Хенри Луис Менкен
Един мъж може да е глупав и да не го знае, но не и ако е женен.
Хенри Луис Менкен
Главата на семейството е мъжът. Следователно, както е предписано, всичко зависи от него. И за да не "възмъжее" една жена, до нея трябва да има такъв мъж, с когото тя да се чувства жена. - А какъв е този мъж? - Отговорен, любящ и малко снизходителен.
Екатерина Немчинова
Отивайки да се жени, момичето сменя вниманието на много мъже с невниманието на един.
Хелън Роулънд
Почти всяка жена би искала да бъде вярна, единствената трудност е да намери мъж, който би могъл да бъде верен.
Марлене Дитрих
Не е от значение колко мъже е имало в моя живот – от значение е колко живот е имало в моите мъже.
Мей Уест
Мъж, който е избягал, пак ще се сражава.
Менандър
Страхувaш се и не знаеш какво да правиш? ⠀ - Моли се на Богородица! Мен двама мъже с картечници ме поставиха до стената на два метра от тях и почнаха да ме стрелят... А аз се моля на Царицата! И те по никакъв начин не могат да ме улучат. Затова и аз започнах да тичам... Куршуми свирят около тялото ми, изгарят дрехите ми, а аз нямам нито една драскотина! Така и дотичах при Нея до Атон.
Схиархимандрит Стефан Карулски
Ако си готова да жертваш възхищението на много мъже, за критиките на един – омъжи се.
Катрин Хепбърн
Всеки мъж се интересува повече от жена, която се интересува от него, отколкото от жена, която има красиви крака.
Марлене Дитрих
Всеки нормален мъж понякога иска да плюе на ръцете си, да вдигне знаме и да отиде да си реже гърла.
Хенри Луис Менкен
Ако една жена вече е простила на мъж, тя не трябва да му напомня за греховете му на закуска.
Марлене Дитрих
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Мъж"