Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Сърце" - страница 2
Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... те се усещат в сърцето.
Хелън Келър
Сърцето има доводи, разума не познава.
Блез Паскал
Красотата на жената се вижда в очите и, това е вратата към Сърцето и - там, където пребивава Любовта...!
Одри Хепбърн
Ти си ни създал за Себе Си, Господи, и сърцето ни е неспокойно, докато не намери своя покой в Теб.
Августин
От цялата музика на земята най-близка до тази на небесата - биенето на истински обичащото сърце.
Хенри Уорд Бийчър
Визията ти ще се проясни, когато се вгледаш в сърцето си. Който гледа навън - сънува... Който се вглежда навътре, се пробужда.
Карл Густав Юнг
Разумът може да ни подскаже, какво следва да избегнем, и само сърцето ни казва, какво трябва да правим.
Жозеф Жубер
Някои смятат, че имат добро сърце, макар в действителност да имат само слаби нерви.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Всеки говори добро за сърцето си, но никой не смее да похвали ума си.
Франсоа дьо Ларошфуко
Има две трагедии в живота - едната е да загубиш копнежа на сърцето си, а другата - да си го върнеш.
Джордж Бърнард Шоу
Имай сърце, което никога не се озлобява, нрав, който не се предава и докосвай, така че никога да не нараняваш!
Чарлз Дикенс
Конфликтът започва и завършва в сърцата и умовете на хората, а не по върховете на хълмовете.
Амос Оз
Тези, които не знаят как да плачат с пълно сърце, не знаят как да се смеят от това.
Голда Меир
Най-голямото изпитание за смелост на земята е да понесеш поражение, без да изгубиш сърцето си.
Робърт Ингерсол
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Уверен съм, че силната жена може да по-силна от мъжа, особено ако в сърцето и живее любов. Мисля, че любящата жена е непобедима.
Джон Стайнбек
Никой никога не е измервал, дори и поетите, колко може да побере сърцето.
Зелда Фицджералд
Когато се бия с някого, искам да взема волята му. Искам да взема смелостта му. Искам да разкъсам сърцето му и да му покажа как изглежда.
Майк Тайсън
Блажени са сърцата, които могат да се огъват, те никога не могат да бъдат разбити.
Албер Камю
Всяка любов е истинска и прекрасна по своему, стига само да бъде в сърцето, а не в главата.
Висарион Белински
Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце.
Габриел Гарсия Маркес
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Сърце"