Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Сърце" - страница 4
Доброто сърце е по-добро от всички глави в света.
Едуард Булвер-Литън
Моята сила е като силата на десетима, понеже моето сърце е чисто.
Алфред Тенисън
Успеха удря в главата, неуспеха удря в сърцето.
Лоурънс Питър
Ако дълбоко в сърцето си искаш да се грижиш за някого, непременно ще успееш.
Мая Анджелоу
Никой не е по-опасен от този, който си въобразява, че е чист в сърцето си; тази негова чистота – по дефиниция – е необорима.
Джеймс Болдуин
Не всички, които познават ума си, познават и сърцето си.
Франсоа дьо Ларошфуко
В сърцето си съм музикант и знам, че не съм истински певец. Не бих могъл да се меря с истинските певци. Пея, защото публиката го купува.
Нат Кинг Кол
Вярвам, че има вътрешна сила, която създава победители или губещи. И победителите са тези, които наистина се вслушват в истините на своето сърце.
Силвестър Сталоун
Да носиш сърцето си на ръкава не е добра идея; трябва да го носиш вътре, където то функционира най-добре.
Маргарет Тачър
Поемам дълбоко въздух и слушам стария рев на сърцето си. Аз съм. Аз съм. Аз съм.
Силвия Плат
Хората, които възприемат всички неща близо до сърцето, повече от всички са способни на искрена любов.
Натали Портман
За привързаността няма срок: винаги можете да обичате, докато сърцето е живо.
Николай Карамзин
Жената никога не трябва да избира любовника си без съгласие с нейното сърце и мъжа си - без съгласието на разсъдъка.
Нинон дьо Ланкло
Музиката, подобно на дъжда, капка по капка, се просмуква в сърцето и го въодушевява.
Ромен Ролан
Аз съм патриот по сърце.
Силвестър Сталоун
Ако ме попитат защо в моето сърце няма никаква религия, то аз ще отговоря, че аз съм я загубил по вина на същата тази религия.
Фридрих Шилер
Любовта е зъбна болка в сърцето.
Хайнрих Хайне
Като малко дете почувствах в сърцето си две противоречиви чувства, ужаса на живота и екстаза на живота.
Шарл Бодлер
Винаги съм вярвала, че ако желаеш нещо с цялото си сърце и душа, ти задължително ще го получиш.
Вивиан Лий
Разсъдъка може да се образова без сърце, а сърцето - без разсъдък; съществуват едностранни безрасъдни сърца и бесърдечни умове.
Георг Хегел
Добрият стил се крие в сърцето.
Дени Дидро
Любовта е длъжна не да заоблачава, а освежава, не да помрачава, а да осветява мислите, така както трябва да се загнезди сърцето и разума на човек, а не да служи само за забава на външните сетива, пораждащи само една страст.
Джон Милтън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Сърце"