Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест"
Когато бях под прикритие като бездомник в Ню Йорк, никой не ме забеляза. Усетих какво е да си бездомен. Хората просто ме подминаваха и гледаха на мен с отвращение. Само една дама беше добра да ми даде малко храна. Беше преживяване, което никога няма да забравя. Толкова често забравяме колко сме благословени. Не трябва да го приемаме за даденост. Затова, когато приключих, се разходих и давах храна и по 100 долара на всеки бездомник, който видех. Те плачеха и бяха толкова благодарни. Бъдете промяната, която искате да видите в този свят!!!
Ричард Гиър
Често съжалявам за думите си, но никога за мълчанието си.
Ксенократ
Не карайте децата да пускат сълзите си твърде често, иначе няма да имат какво да пролеят над гроба ви.
Питагор
Който много говори, той често търпи провали.
Лао Дзъ
Грижата за излишното често се съчетава със загуба на необходимото.
Солон
Аристип често казвал: - По-добре да бъдеш беден, отколкото невеж – ако първият е лишен от пари, то вторият е лишен от човешки образ.
Аристип
Жените прощават всичко и затова обичат често да припомнят нещата, които са простили.
Симон дьо Бовоар
Често повтаряме, че за човек се съди по делата му, но понякога забравяме, че думите също са постъпка. Речта на човек е огледало на самия него. Всичко фалшиво и измамно, пошло и вулгарно, независимо как се опитваме да го скрием от другите, всяка празнота, безчувственост или грубост се проявяват в речта със същата сила и очевидност, с които се проявяват искреността и благородството, дълбочината и тънкостта на мислите и чувствата.
Лев Толстой
Градината, която е често пресаждана, не дава плод.
Плутарх
Несправедливостта не винаги е свързана с някакво действие: често се състои именно в бездействие.
Марк Аврелий
Както често става в нещастните времена, умното решение е направено тогава, когато вече е късно.
Публий Корнелий Тацит
Грешникът често е човек, който е оставил нещо недовършено, а не винаги човек, който е направил нещо.
Марк Аврелий
Обществото често прощава на престъпника, но не и на мечтателя.
Оскар Уайлд
Твърде често най-доброто лекарство е да минете без него.
Хипократ
Войните зависят от славата, а често и от лъжата, която повярвайки и става истина.
Александър Македонски
Висшето право често е висше зло.
Теренций
Ако първобитните хора често са умирали от недостатъчно храна, то сега ние умираме от нейното изобилие.
Тит Лукреций Кар
Твърде старателното търсене на думи често разваля цялата реч. Най-добрите думи са тези, които се появяват от само себе си; те изглеждат като подсказани от самата правда.
Квинтилиан
Често съм се чудил как става така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но все пак отдава по-малко значение на собственото мнение за себе си, отколкото на мнението на другите.
Марк Аврелий
Честото подражание става част от в собствения характер.
Квинтилиан
Странно нещо е животът. Ако откажеш да приемеш друго, освен най-доброто, много често го получаваш.
Уилям Съмърсет Моъм
Нищо не изпускат толкова често и толкова безвъзвратно, както възможностите, които се срещат всеки ден.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Чест"