Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 4
Когато искаме съвет, често търсим съучастник.
Сол Белоу
Човек често среща съдбата си по пътя, по който е поел, за да я избегне.
Жан дьо Лафонтен
Попитайте пияницата как може да спре да пие. Ще отговоря за него: нека той често си спомня нещата, които прави, когато е пиян.
Питагор
Срам и чест - като плат: колкото е по-занемарен, толкова сте по-невнимателни към него.
Апулей
Капката дълбае камъка не със сила, а с често падане.
Джордано Бруно
Често си лягах без вечеря, защото мразех готвенето на майка ми. И така, да си лягам без вечеря не беше мъчение за мен. Ако щеше да ме нарани, щеше да ме накара да ям.
Морис Сендак
Това, което наричаме рационални основания за нашите убеждения, често са изключително ирационални опити да оправдаем инстинктите си.
Томас Хъксли
Когато схемите се поставят предварително, изненадващо е колко често обстоятелствата се вписват в тях.
Уилям Ослър
Величието е толкова често учтив синоним на голям успех.
Филип Гедала
Измислицата е като паяжина, прикрепена толкова леко, но все още привързана към живота на четирите ъгъла. Често привързаността едва се усеща.
Вирджиния Улф
Нескромният човек често пъти е по-опасен, от злия, защото последния напада само враговете си, докато първия причинява вреди на своите врагове и на своите приятели.
Джоузеф Адисън
Често срещана грешка, която хората допускат, когато се опитват да съставят нещо напълно просто, е да подценят изобретателността на пълните глупаци.
Дъглас Адамс
Ако искаш да постъпваш честно, вземат под внимание и вярвай само на обществения интерес. Личният интерес често води до заблуждение.
Клод Адриан Хелвеций
Ненормалното е толкова често, че е практически нормално.
Кори Доктороу
Да станете свидетели на титанични събития винаги е опасно, обикновено болезнено и често фатално.
Лари Нивън
Баща ми често се сърдеше, когато аз бях такава, като него.
Лилиан Хелман
Репутацията е това, което другите знаят за вас. И честта е това, което вие сами знаете за себе си.
Лоис Макмастър Бюджолд
Великите нации никога не обедняват поради разточителството и неблагоразумието на частни лица, но много често обедняват в резултат на разточителството и неблагоразумието на държавната власт.
Адам Смит
Любовта често греши, виждайки в любимия обект това, каквото в него няма, но понякога само любовта открива в него прекрасното или великото, което е недостъпно за наблюдението и ума.
Висарион Белински
Смехът често е великият посредник в усилията да се разграничи истината от лъжата.
Висарион Белински
Не бива да се звъни често на мъжете – те не обичат това. Ако им звъниш, разбират, че през цялото време мислиш за тях и искаш да ги видиш... и започват да те презират за това.
Дороти Паркър
В огромния потоп от човешки животи, който е залял земята, съвсем не често се случва да се роди истински човек.
Кларънс Дароу
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Чест"