Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ръка" - страница 4
Волята е способна да измени даже линиите на нашите ръце.
Жан Кокто
Аз съм човек на библиотеката, човек на книгата втора ръка.
Джон льо Каре
Само ръката на приятел може да извади тръна от сърцето.
Клод Адриан Хелвеций
Достойнството на човек не се мери по обкръжаващите го хора, когато е на върха на успеха, а по способността да не забравя чия е ръката, която му е била протегната, когато е имал нужда от това.
Паулу Коелю
Важно е да нямаш идеология, да не членуваш в политическа партия. Въпреки че писателят може да има определени политически възгледи, той трябва да внимава да не му бъдат вързани ръцете.
Мануел Пуиг
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
Тези, които имат огромната нечестност да се бият с урна в едната ръка и пушка в другата, нямат място в демократичната политика.
Нийл Кинък
Липсваше ми толкова много, че имах физически усещания на загуба по цялото си тяло. Сякаш в една минута ми липсваше ръка, в следващата далакът. Това ме караше да се чувствам зле, все едно да повръщам.
Огастин Бъроуз
Виждаме през 20-ти век една злощастна окопна война, в която психоанализата, в борба срещу интернализираната принуда и суеверие на определена доктрина, се е изразила атеистично. За разлика от това, теологията не е просто под подозрение, че говори бездушно за Бог. И теологията, и психологията, в стремежа си към човешкото здраве, се нуждаят една от друга като дясната и лявата ръка.
Ойген Древерман
Откритията на Алфред Нобел са характерни; мощните експлозиви могат да помогнат на мъжете да изпълняват възхитителни задачи. Те също са средство за ужасно унищожение в ръцете на големите престъпници, които водят народите до война.
Пиер Кюри
И ъ-ъ, радвам се, че все още имам ръце и очи, с които да работя.
Руб Голдбърг
Метафизиката е обикновена физика, която е в ръцете на учен, който е твърде далеко от фактите.
Самюел Бътлър
Подобно на своите предшественици, днешните президенти просто вдигат ръце.
Стивън Амброуз
Когато нарисувам нещо, мозъкът и ръцете работят заедно.
Тадао Андо
Моята ръка е удължаването на мислещия процес - творческия процес.
Тадао Андо
Времето е хлъзгаво нещо: изгубете го веднъж и неговата струна може да излезе от ръцете ви завинаги.
Антъни Доер
Мисля, че най-доброто ми умение като архитект е постигането на координация между ръцете и очите. Успявам да прехвърля скица в модел в сградата.
Франк Гери
Всъщност мисля, че CGI има потенциала да изравни или дори да надмине това, което човешката ръка може да направи.
Хаяо Миядзаки
Ако не пишех стихове, щях да си мия ръцете през цялото време.
Шърман Алекси
Някои хора ценят книгите по обема, сякаш са написани за упражняване на ръцете, а не на ума.
Балтазар Грасиан
Ако всеки от нас трябваше да убие със собствените си ръце животното, което влиза в храната, тогава милиони ще станат вегетарианци!
Брижит Бардо
Мисля, че животът ви се управлява не от тухлите или хоросана около вас, а от това кой ви държи за ръка и кой ви плюе в очите.
Дейвид Маккалъм
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща
📖
Поговорки на тема "Ръка"