Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Говор" - страница 3
Глупост е да се говори, че германците не могат да се променят.
Ангела Меркел
Човек не може да създаде изкуство, което ми говори, когато човек няма какво да каже.
Андре Малро
В Англия изкуството да се говори се заключава в изкуството да се мълчи.
Пиер Данинос
В живота се говори или твърде много, или твърде малко. Точната доза е известна само на драматурзите.
Пиер Данинос
Ако можете да говорите брилянтно за някой проблем, може да се създаде утешителната илюзия, че е овладян.
Стенли Кубрик
Ако искате да попречите на човек да прави нещо, накарайте го да говори по тази тема: колкото повече хора говорят, толкова по-малко имат склонност да правят.
Томас Карлайл
Първата степен на лудост е да се считате за мъдър; втората е да говорите за това; третата е да се откажете от съвети.
Бенджамин Франклин
Той може да изглежда като идиот и да говори като идиот, но не позволявайте това да ви заблуди. Той наистина е идиот.
Граучо Маркс
Истината е толкова рядко нещо, че да я говорите е наслада.
Емили Дикинсън
Силата на жената не е в това, което говори, а това колко пъти го казва.
Марсел Ашар
Прекарваме първата година от живота на детето, като го учим да ходи и говори, а останалата част от живота му да млъкне и да седне. Там нещо не е наред.
Нийл Деграс Тайсън
Архитектурата също е летопис на света; тя говори тогава, когато са замлъкнали и песните и преданията.
Николай Гогол
Докато не изкопаете дупка, посадите дърво, поливате го и го накарате да оцелее, не сте направили нищо. Вие просто говорите.
Уангари Маатаи
Душата, която може да говори през очите, също може да се целува с поглед.
Густаво Адолфо Бекер
Човек, който дълго говори за себе си, трудно избягва суетата.
Дейвид Хюм
Когато фондовата борса се срина, Франклин Рузвелт се появи по телевизията и не говори само за принцовете на алчността. Той каза: "Вижте, ето какво се случи."
Джо Байдън
Трагедията говори не за светски дилеми, които могат да бъдат разрешени чрез рационални иновации, а за неизменната пристрастност към нечовечността и разрушенията в света.
Джордж Стайнър
Цялата достойна работа е отворена за интерпретации, които авторът не е възнамерявал. Изкуството не е вашият домашен любимец - това е вашето дете. Израства и ти говори обратно.
Джос Уедън
Някои теми са толкова сероизни, че за тях може да се говори само на шега.
Нилс Бор
Има хора, които не биха се влюбили никога, ако не бяха чули да се говори за любов.
Франсоа дьо Ларошфуко
Аз съм чувствителен писател, актьор и режисьор. Приказките за бизнес ме отблъскват. Ако искате да говорите за бизнес, обърнете съм моя противен личен мениджър.
Силвестър Сталоун
Мълчанието говори по-силно, от истеричните критици. Никога не давайте на някого повод да казва, че вие сте луд.
Тейлър Суифт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща
📖
Поговорки на тема "Говор"