Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Твен
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Животно" - страница 2
Животните имат благородната особеност, че един лъв никога не става от малодушие роб на друг лъв, а един кон не става роб на друг кон.
Мишел дьо Монтен
Животното може да бъде свирепо или хитро, но само човек умее да лъже.
Хърбърт Уелс
Аз станах вегетарианец не заради своето здраве, а заради здравето на животните.
Исаак Башевис Сингер
Лъвът е цар на животните, но едва ли става за домашен любимец. По същия начин и любовта – тя е твърде силно чувство, за да легне като основа на щастливия брак.
Робърт Луис Стивънсън
Дивите животни никога не убиват за спорта. Човекът е единственият, който намира измъчването и смъртта на живите създания за забавни.
Джеймс Антъни Фруд
Докато човек не е обичал животно, част от неговата душа остава несъбудена.
Анатол Франс
Умението да лъже е една от малкото неща, които отличават човека от животните.
Умберто Еко
Човекът е аристократ сред животните.
Хайнрих Хайне
Внушенията на съвестта свързани с разкаянието и чувството за дълг се явяват важни различия между човека и животните.
Чарлз Дарвин
За да разберете, имат ли животните душа, самите вие трябва да имате душа.
Алберт Швайцер
Могат ли вегетарианците да ядът крекери във формата на животни?
Джордж Карлин
Хората са по-скоро разсъждения, отколкото разумни животни, в по-голямата си част управлявани от импулса на страстта.
Александър Хамилтън
Ние сме самотни животни. И прекарваме целия си живот в опити да бъдем по-малко самотни.
Джон Стайнбек
Съществува една популярна заблуда за човека като нещо средно между животното и ангела. Всъщност човекът е преход между животното и Бога.
Норман Мейлър
Ако стените на нашата месна индустрия станат прозрачни, буквално или дори в преносен смисъл, нямаше да продължим да отглеждаме, убиваме и ядем животни по начина, по който го правим.
Майкъл Полан
Събличането й беше акт на безразсъдство, вид вандализъм, като освобождаване на зоопарк, пълен с животни, или взривяване на язовир.
Майкъл Шейбон
Не обичам да виждам животни в болка. Това ми беше много неудобно. Не обичам фабричното земеделие. Не съм привърженик на месната индустрия.
Антъни Бурдейн
Основната особеност, която отличава човека от другите животни, е средството на неговата подкрепа - силата, която той притежава, да увеличи значително тези средства.
Томас Малтус
Любов - истинският Орфей, издигнал човечеството от състоянието на животно.
Жозеф Ернест Ренан
Не харесвам животните. Странно е, но не харесвам нито хората, нито животните. Колкото до Бог, той е започнал да ме отвращава.
Самюъл Бекет
Като дете е лековерна ревността; и е безумна катò животно диво.
Николай Некрасов
Животните не мразят, а от нас се очаква да сме по-умни от тях.
Елвис Пресли
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща