Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опасност"
Никога не обичаш така близките си, както когато има опасност да ги загубиш.
Антон Чехов
При смъртна опасност и едва тлееща надежда, най-дръзките мерки са и най-печелившите.
Тит Ливий
Да се вършат лоши постъпки е ниско, да се върши добро, което не е свързано с опасност, е нещо обикновено. Добър човек е този, който върши големи и благородни дела, дори и при това да рискува всичко.
Плутарх
Който познава границите на своето дело, няма да се приближи до опасностите и ще живее дълго.
Лао Дзъ
Главната опасност в живота се явява това, че вие предприемате твърде много предпазни мерки.
Алфред Адлер
Където и да има живот, има опасност.
Ралф Уолдо Емерсън
Две опасности заплашват светът: порядък и безпорядък.
Пол Валери
Без образование ние сме в ужасна, смъртоносна опасност - да възприемаме образованите хора на сериозно.
Гилбърт Кийт Честъртън
По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта ни е твърде висока и се проваляме, а че е твърде ниска и я постигаме.
Микеланджело
Опасността не е в това, че компютъра ще започне да мисли, като човек, а в това, че човекът ще започне да мисли, като компютър.
Сидни Харис
Човек не трябва никога да обръща гръб на надвисваща опасност и да опитва да избяга от нея. Защото ако го направи, само ще удвои опасността. Но ако я посрещне навреме и без да трепне, ще я намали наполовина.
Уинстън Чърчил
Думата "криза" написана на китайски се състои от два йероглифа: единия означава "опасност", другия – "благоприятна възможност".
Джон Кенеди
Ако се преродя, бих искал да се върна обратно като ястреб. Никой не го мрази, не му завижда, не го иска, няма нужда от него. Той никога не е загрижен или в опасност, и може да яде всичко.
Уилям Фокнър
Свободите на нашата страна, свободата на нашата гражданска конституция си струва да се защитаваме при всякакви опасности: И наш дълг е да ги защитаваме срещу всички атаки.
Самюел Адамс
Най-голямата опасност от бомбата на терористите е експлозията от глупост, която тя провокира.
Октав Мирбо
Ако малко знание е опасно, къде е човекът, който има толкова много, че да е извън опасност?
Томас Хъксли
Безпрецедентната дебелина на този доклад го защитава от опасността за четене.
Уинстън Чърчил
Разликата между смелият и страхливият е в това, че първият съзнава опасността, но не чувства страх, а вторият чувства страх, но не съзнава опасността.
Василий Ключевски
Най-голямата опасност за нашето бъдеще е безразличието.
Джейн Гудол
Многото говорене е причината за опасността. Мълчанието е средство за избягване на нещастието. Приказливият папагал е затворен в клетка. Други птици, без да говорят, летят свободно наоколо.
Сакя Пандита
По протежението на цялата ми кариера, аз убивах персонажи; дали е възможно аз да съм само кръвожадно копеле, не знам, но когато мой персонаж е в опасност, аз искам да се боя обръщайки страницата, а за това е нужно да показвам в самото начало, че играя сериозно.
Джордж Р. Р. Мартин
Когато има недоверие между правителствата, когато съществува опасност от война, те няма да са готови да се разоръжат, дори когато логиката показва, че разоръжаването изобщо не би повлияло на военната сигурност.
Лудвиг Квиде
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща