Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опасност" - страница 2
Аз не искам удобства. Аз искам Бог, поезия, истински опасности, искам свобода, и добро, и грях.
Олдъс Хъксли
За да направите света нещо достойно, не трябва да стоите на брега треперейки и мислейки за студената вода и опасностите за плувците. Трябва да скочиш във водата и плуваш като това става.
Сидни Смит
В литературата, както и в етиката, съществува опасност, както и славата, да бъдеш фин. Аристокрацията ни изолира.
Шарл Бодлер
Ако пилотът вярва в безсмъртието, то живота на пътниците е в опасност.
Гилбърт Кийт Честъртън
Истинското мъжество се изразява в спокойствие и самообладание и в невъзмутимо изпълнение на своят дълг, въпреки бедствията и опасностите.
Джон Лок
Къщата ни гори и ние търсим другаде. Осакатената, преексплоатираната природа не е в състояние да се възстанови и ние отказваме да го признаем. От север на юг той страда от лошо развитие и ние сме безразлични. Земята и човечеството са в голяма опасност и ние сме отговорни.
Жак Ширак
По-добре е да вървиш срещу опасностите, отколкото да ги очакваш на място.
Александър Суворов
Главните опасности в този живот са хората, които искат да променят всичко... или нищо.
Нанси Астор
За всяка видима печалба, накратко, сега наблюдаваме опасност от балансиране. Това е светът, който сме създали.
Марк Кингуел
Нека приемем, че идеалът е постигнат; нека си представим състояние на международния живот, в което опасността от война вече не съществува. Тогава никой не би посмял да поиска и стотинка за очевидно напълно излишно въоръжение.
Лудвиг Квиде
Болката или любовта, или опасността те връщат отново в реалността...
Джак Керуак
Много съм горд, че някои хора ме смятат за опасност за интелектуалното здраве на студентите. Когато хората започнат да мислят за здраве в интелектуалните активностти аз мисля, че има нещо нередно. В тяхното мнение аз съм опасен човек, след като съм крипто-марксист, ирационалист, нихилист.
Мишел Фуко
Всяка епоха има своите изкушения, своите слаби страни и опасности. Нашата се отличава със своя снобизъм и нечистоплътност.
Ръдърфорд Хейс
Най-силните натури са длъжни, по справедливост, да се считат тези хора, които напълно отчетливо познават ужасите и сладостите на живота, благодарение на което те не отстъпват пред опасностите.
Перикъл
Усещането за опасност възбужда. Това е призив за търсене на нови опасности.
Айртон Сена
Героите са нужни в минути на опасност, в останалото време героите са опасни.
Габриел Лауб
Парите могат да са пречка за някой като мен, заради опасността да започнеш да мислиш: "Това за 20 милиона ли е?" Такива неща и да бъдеш самокритичен.
Джим Кери
Всъщност, не изпитвам ужас от опасността, освен в нейната абсолютна форма - терора.
Едгар Алън По
Не е ли смешно как опасността прави хората страстни?
Зелда Фицджералд
Да постигнеш съвършенство в своята работа, достигайки до предела е голямо щастие но заедно с това е и опасност.
Константин Паустовски
Ако няма вражеска заплаха, армията е в опасност.
Аркадий Давидович
Моята дружба е явно твърде предпазлива, ако опасността за моя приятел не ме заставя да забравя за моята собствена опасност.
Дени Дидро
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща