Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Количество" - страница 2
Единственото, за което съжалявам, беше, че работата ми изискваше огромно количество от времето ми и много пътувания.
Нийл Армстронг
В края на 80-те години количеството немски филми е намаляло до четири или пет процента от пазара, а останалите 95 процента са американски. Сега това са 20 до 30 процента немски продукции.
Вим Вендерс
В мирно време, тоест размерът на тортата зависи от количеството свършена работа. Но във военно време размерът на тортата е фиксиран. Ако работим по-усилено, можем да се борим по-добре. Но не трябва да консумираме повече.
Джон Мейнард Кейнс
Ако главната цел в живота е не количеството преживени години, а честа и достойнството, то каква е разликата, кога ще умреш?
Джордж Оруел
... Съвременните технологии, разбира се, позволяват на военните и спец службите да събират огромно количество информация за гражданите, но същата технология прави всяка затворена система по-уязвима, което увеличава вероятността от изтичане.
Джулиан Асанж
Обществото може да съществува само при наличието на някакво количество изискани лъжи и при условие, че никой не казва това, което мисли.
Лин Ютан
Количеството на ежедневно изработваната и потребяваната нежност е ограничено.
Пол Валери
Из прогресивната геометрия: генералната линия не се състои от неогранчено количество гледни точки.
Станислав Йежи Лец
Телата, които съдържат по-голямо количество вода, отколкото е необходимо за балансиране на другите елементи, бързо се развалят и губят своите качества и свойства.
Витрувий
На всички хора е необходимо еднакво количество сън, но някои спят по-бързо.
Питър Де Врайс
Когато се сблъскате с някой, който не е съгласен с другите, може да сте сигурни, че му е неприятно със себе си; количеството болка, което причиняваме на другите, е пряко пропорционално на количеството, което чувстваме в нас.
Сидни Харис
Когато приемате лекарство за лечение на високо кръвно налягане или диабет, имате обективен тест за измерване на кръвното налягане и количеството захар в кръвта. Това е направо напред. С аутизма търсите промени в поведението.
Темпъл Грандин
В нас няма ограничено количество болка. Нашите тела и умове просто продължават да произвеждат повече от нея.
Том Перота
По принцип направих всички библиотечни изследвания за тази книга в Гугъл и това не само ми спести огромно количество време, но всъщност ми даде много по-богата оферта за изследвания за по-кратко време.
Томас Фрийдман
За да поднови енергията, изразходвана за физически труд, работникът трябва да бъде снабден с изискванията на своето съществуване като функциониращ организъм - храна, дрехи и подслон за себе си и семейството си. Социално необходимото работно време за производство на житейските нужди на работника е стойността на работната сила на работника. Следователно стойността на последния е сведена до определено количество стоки: тези, които работникът изисква, за да може да се издържа и възпроизвежда.
Антъни Гидънс
Описвам управлението като изкуство, занаяти и наука. Това е практика, която се основава на изкуства, занаят и наука и има много занаят - което означава опит - има определено количество занаят, което означава прозрение, креативност и визия, и има използването на наука, техника или анализ.
Хенри Минцбърг
Първото условие за стабилна парична система е, че тя дава възможно най-малко власт върху количеството или качеството на парите в ръцете на политиците.
Хенри Хазлит
Нямам нищо против разумно количество проблеми.
Дашиъл Хамет
Сексът е удивително явление. То е като джаза: вие може да слушате една по песен колкото искате пъти, но с безкрайно количество вариации. Сексът трябва да бъде такъв. Една мелодия, но множество аранжименти.
Дейвид Линч
Въпреки че в Шотландия сега живеят огромно количество цветнокожи хора... тази държава изостава на 30 или 40 години от всеки друг английски град по отношение на расовите нагласи и интеграцията. Няма правилно признание за търговията с роби и колко шотландски градове са основани на пари от това. Нашите деца просто не се учат на тази история.
Джаки Кей
Друг принцип на рандори е да приложите точно нужното количество сила - никога твърде много, никога твърде малко.
Джигоро Кано
Ако сега ме удари автобус, аз бих умрял като щастлив човек - с такова количество качествена музика, което оставих на света.
Джордж Майкъл
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща