Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Случаен цитат
Цитати на тема "Депресия" - страница 3
По време на Голямата депресия от 1930-те години повече американски неомъжени жени работят от девет до пет, най-вече в повтарящи се, скучни, подчинени, задънени работни места. Но броят на работещите жени се удвоява между 1870 и 1940 г. По време на Втората световна война се удвоява отново.
Хелън Фишер
Доскоро смятахме любовта за нещо свръхестествено. Бяхме готови да изследваме мозъчната химия на страха, депресията и гнева, но не и любовта.
Хелън Фишер
И до днес продължават дебатите за това, което е причинило Голямата депресия. Икономиката не е много добра за обяснение на промените в икономическата дейност.
Юджийн Фама
Страдам от депресия през по-голямата част от живота ми. Това е болест.
Адам Ант
Творческите хора са по-склонни към депресия.
Адам Ант
Американците, които имат родители, отгледани по време на Голямата депресия или Втората световна война, разбират колко драстично са се променили нещата в дома. Баща ми не се интересуваше дали го харесвам и би било немислимо да вземе моите неща. В къщата имаше правила и те се прилагаха.
Бил О'Райли
Научих, че страдам от биполярно разстройство II, по-малко сериозен вариант на биполярно I, което някога е било известно като маниакална депресия. Информацията беше естествено плашеща; до 1 на всеки 5 души с биполярно разстройство ще се самоубият, а процентът може дори да бъде по-висок за страдащите от биполярно II.
Айлет Уолдман
Беше невъзможно да заспя. Тревожността ме спря да не заспя; депресията ме събуди.
Дейвид Уолямс
Симптомите като тревожност, депресия, агресия, употребата на алкохол или наркотици са отговори на физическа и емоционална болка, която се корени в травматични преживявания от детството и по-късно в живота.
Джед Даймънд
В сърцето на Голямата депресия милиони американски работници направиха нещо, което никога досега не бяха правили: те се присъединиха към синдикат. Окуражени от приемането на Закона на Вагнер, който улесни колективното договаряне, синдикатите организираха индустрии в цялата страна, преправяйки икономиката.
Джеймс Суровецки
Вместо да възприема депресията като дисфункция, тя е функциониращ феномен. Спира ви студено, сваля ви, прави ви адски нещастни.
Джеймс Хилман
Депресията отваря вратата към някаква красота.
Джеймс Хилман
Културата изпада в психологическа депресия. Ние сме загрижени за нашето място в света, за конкурентоспособността: Ще имат ли децата ми толкова, колкото и аз? Ще притежавам ли някога собствения си дом? Как мога да платя за нова кола? Имигрантите отнемат ли моя бял свят?
Джеймс Хилман
Нашата психика често използва депресията, за да привлече нашето внимание и да ни покаже, че някъде дълбоко в нас лежи лъжа.
Джеймс Холис
Въпреки това, когато сме в депресия, напомнянето за страданията на други хора служи само за увеличаване на нашата омраза към себе си.
Дороти Роу
Депресията е затвор, в който вие сте и страдащият затворник, и жестокият тъмничар.
Дороти Роу
В Голямата депресия заетостта не беше ниска, защото инвестициите бяха ниски. Заетостта и инвестициите бяха ниски, защото институциите на пазара на труда и индустриалните политики се промениха по начин, който понижи нормалната заетост.
Едуард Прескът
Всичко беше обичайно. Това беше депресия: заклещен, да се придържаш към остаряла версия на себе си.
Едуард Сейнт Обин
В някои случаи някои хора се депресират в средата на мъката си и наистина трябва да се лекуват от депресия.
Кей Редфийлд Джеймисън
Нищо добро не излиза от депресията.
Кей Редфийлд Джеймисън
Когато водех дневник, осъзнах, че всичко това са стенания и депресия и мисля, че това е доста често срещано явление.
Клеър Томалин
Мисля, че хората, които страдат от депресия, освен ако не е посттравматична, вероятно ще се борят с нея през целия си живот.
Кристина Ричи
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща