Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Материал"
Не композирам. Сглобявам материали.
Арън Копланд
Всеки, който стреля с истински пистолет по вас, когато е пиян и ядосан, просто не е материал за съпруг, независимо от вкуса му в литературата.
Джеймс Типтри-младши
Днес е много трудно да се намерят критици или списания, които да публикуват материали, които са наистина независими и написани, без да се притесняват дали да не бъдат отрязани от списъка на някои дистрибутори или да не бъдат поканени или пуснати в прожекции.
Вим Вендерс
Икономическата трудност на съвременния свят не е недостигът на материали, а организацията на техния обмен и разпространение; страдание възниква не от недостиг, а от дислокация и неприспособяване.
Норман Ейнджъл
Когато започвам, първата ми идея за сграда е с материала. Вярвам, че архитектурата е свързана с това. Не става въпрос за хартия, не за форми. Става въпрос за пространство и материал.
Петер Зумтор
Не мисля, че има недостиг на материали по света. Или в главата ми. Просто се моля за продължаване на доброто здраве, защото имам да разкажа и други истории.
Ричард Русо
И така, можете да направите стотици и стотици проучвания, показващи общ фактор и стига да ограничавате популациите си, материалите си за тестване и видовете ситуации, които разглеждате, можете да продължите да откривате едно и също грешно нещо отново и отново.
Робърт Дж. Стърнбърг
Американските институционалисти не бяха теоретични, а анти-теоретични... Без теория те нямаха какво да предадат, освен множество описателни материали, които чакат теория или огън.
Роналд Коуз
Изкуството е усъвършенстван и предизвикващ превод на световните материали.
Гуендолин Брукс
Отново влязох в ковачницата си, за да работя и да изкова нещо от благородния материал на миналото.
Жан Фроасар
Може и да съм се провалил в живота, но получих готов материал за работа.
Уилям Сароян
Всички неща... изглежда са съставени и произведени от обединяването на тези елементи, така че те са били разпределени от природата сред безкраен брой видове неща. Затова смятах, че е правилно да разгледам многообразието и практическите особености на тези неща, както и качествата, които те показват в сградите, така че хората, които възнамеряват да строят, да ги разберат и така да не правят грешка, но да могат да събират материали, които са подходящи за използване в техните сгради.
Витрувий
Взели смелост и гледайки напред от гледна точка на по-висши идеи, родени от умножаването на изкуствата, те изоставили колибите и започнали да строят къщи с основи, с тухлени или каменни стени и покриви от дървен материал и керемиди; след това наблюдението и прилагането ги водят от променливи и неопределени концепции до определени правила за симетрия. Разбирайки, че природата е била щедра в даването на дървен материал и щедра в запасите от строителни материали, те... ги украсяват с лукс.
Витрувий
За мен една сграда - ако е красива - е любовта на един човек, той я е направил от любовта си към пространството, материалите, подобни неща.
Марта Греъм
Това е ментален фалшификат за мен самия. Вярвам, че правя ново шоу, така че забравям материала, върху който работя, и измислям свеж материал.
Ерик Богосян
Един ден той каза: За душата има удовлетворение от по-висш тип; материалът изобщо не е необходим. Независимо дали прилагам математиката към няколко буца мръсотия, които ние наричаме планети, или към чисто аритметични задачи, все е едно и също; последните имат само по-висок чар за мен.
Карл Фридрих Гаус
Човекът е материалът, от който можете да направите разкошна рокля или парцал за пода.
Мадона
Няма значение откъде идва материалът, стига да е добър.
Стив Бушеми
В идеала е нужно да има повече материал, от колкото е възможно да се справиш.
Франк Ауербах
Изглежда вероятно, че повечето, ако не и цялата генетична информация във всеки организъм, се носи от нуклеинова киселина - обикновено от ДНК, въпреки че някои малки вируси използват РНК като техен генетичен материал.
Франсис Крик
Имайки предвид петте части на организацията - оперативно ядро, стратегически връх, средна линия, техноструктура и помощен персонал - сега можем да се запитаме как всички те функционират заедно. Всъщност не можем да опишем единствения начин, по който те функционират заедно, тъй като изследванията показват, че връзките са разнообразни и сложни. Частите на организацията са обединени от различни потоци - на авторитет, на работен материал, на информация и на процеси на вземане на решения.
Хенри Минцбърг
Разликата между природата и живописта се състои не в основните закони, а в материала, подчинен на тези закони.
Василий Кандински
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща