Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смирение" - страница 2
Всяко добро нещо в християнския живот расте в почвата на смирението. Без смирение всяка добродетел и всяка благодат изсъхват. Ето защо Калвин каза, че смирението е първо, второ и трето в християнската вяра.
Джон Пайпър
Трябва да се научим да разпознаваме истините на природата, въпреки че не ги разбираме, тъй като някои от тези истини все още могат да бъдат извън способността на човешкия ум да разбере. Това, от което се нуждаем, е сложна рецепта за смирение, въображение, отдаденост на истината и най-вече увереност във вечната мъдрост на природата.
Джон Сарно
Малко са усилията, по-благоприятни за смирение от тези на преводача, който се опитва да съобщи неприемлива красота. И все пак, ако не се опитаме, нещо уникално и никога надминато ще престане да съществува, освен в библиотеките на няколко любознателни любители на книгите.
Едит Хамилтън
Знанието за това, което ние можем да знаем, е философия; смирение и хипотеза так. където спира знанието, е религия.
Йоахим Рейчъл
Писането за мен означава смирение. Това е процес, който включва страх и съмнение, особено ако пишете честно.
Киран Десаи
От всички много лидери, които съм срещал в живота си, никой не ми направи по-дълбоко впечатление от Нелсън Мандела. Неговата смелост, състрадание, смирение и мъдрост не са били успоредни на световната сцена, а самият той е траен източник на вдъхновение.
Клаус Шваб
Ти и сам казваш, че си галеник на щастието. Да те пази винаги Всевишният по твоя път, доколкото това го позволяват слабостите на човешката природа. Но и най-щастливият познава горчиви часове; за нито един от земните хора слънцето не блести непрекъснато. От щастливеца обаче с пълно право може да се очаква да противопоставя на бурята своето мъжество, твърдост, смирение, бодрост.
Хайнрих Маркс
В последните времена хората ще ги спасят любовта, смирението и добротата. Добротата ще отвори вратите на Рая, смирението ще ги въведе там, а любовта ще им покаже Бога.
Гавриил Ургебадзе
Възлюби смирението, и то ще покрие всички твои грехове.
Антоний Велики
Много хора казват, че християнският живот е неприятен и труден, а аз казвам, че е приятен и лесен, но са нужни две неща: смирение и любов.
Порфирий Кавсокаливит
Смирението трябва да придружава всички наши действия, трябва да бъде с нас навсякъде; тъй като щом се хвалим с добрите си дела, те нямат по-нататъшна стойност за нашия напредък в добродетелта.
Августин
Ако тръгнем твърде далеч по пътя на избора на генетичните черти на децата, тревогата ми е, че родителството ще бъде по-малко вид школа за смирение, отколкото трябва да бъде, и ние ще бъдем твърде свикнали да разглеждаме децата като инструменти на нашата амбиция и на нашите желания.
Майкъл Сандел
Смирението винаги трябва да върши своята работа като пчела, която прави мед в кошера: без смирение всичко ще бъде загубено.
Тереза Авилска
Смирението е точно толкова противоположно на самоунижението, колкото и на самовъзвишението.
Даг Хамаршелд
За да се обърнем и да направим нещо по-добро, първо трябва да избягаме от порочния кръг на себеправедността и отричането. И това изисква смирението да се каже "Съжалявам. Моля, прости ми."
Дезмънд Туту
Дайте на мъжът собствен автомобил и той ще остави всякакво смирение и целият здрав разум в гаража.
Джон льо Каре
Смирението и търпението са най-сигурните доказателства за увеличаването на любовта.
Джон Уесли
Никога не остава време да кажем последната си дума - последната дума на нашата любов, нашето желание, вяра, покаяние, смирение, бунт.
Джоузеф Конрад
Той беше може би най-лошият медитатор в света. Но той забеляза това, прие го и го остави да го смири. Смирението беше едно от нещата, които го направиха мъдър човек.
Майкъл Пуър
Не сте толкова умен, колкото си мислите, но имате повече потенциал, отколкото бихте могли да си представите. Тайната от един към друг е смирението.
Майкъл Хаят
Истинското разбиране за успеха изисква, наред с други неща, смирение.
Малкълм Гладуел
Тъй като скоростта и увереността са качествата на успеха, към които сме научени да се стремим, е необходима допълнителна смелост, за да приветстваме времето и смирението в живота си.
Марк Непо
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща