Quotes.bg
Популярни търсения
Марк Аврелий
Марк Твен
Оскар Уайлд
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнозинство" - страница 2
Вярвам, че всички американци са родени с определени неотменими права. Като дете на Бог вярвам, че правата ми не произтичат от конституцията. Моите права не произтичат от никое правителство. Правата ми не са отречени от никакво мнозинство. Моите права са, защото съществувам. Те са дадени на мен и на всеки от моите съграждани от нашия създател и представляват същността на човешкото достойнство...
Джо Байдън
В крайна сметка нашите закони отразяват само определенията на мнозинството. Когато тези идеи се променят, законите се променят.
Джордж Ефинджър
Това най-рисково и променливо от всички неща - самосъжаляващо се мнозинство.
Кристофър Хитчънс
В нация на овце един смел човек представлява мнозинство.
Едуард Аби
Какво е истината? За мнозинството онова, което непрекъснато чете и чува.
Освалд Шпенглер
Ако един човек е прав, той в края на краищата става мнозинство.
Робърт Ингерсол
Функцията на мислите се заключава в това, че винаги да бъдете заети с нещо. Мнозинството от нас искат това, че нашият ум постоянно да бъде зает така, че това да не им дава възможност да видят себе си такива, каквито са те в действително. Ние се боим да се окажем пусти, ние се боим да видим нашите страхове.
Джиду Кришнамурти
Режисьорите биват три вида: умни, изобретателни и мнозинство.
Жан Кокто
Изкуството, което има дългосрочно значение, не може да бъде оценено от мнозинството, само малък процент ще покаже разбиране и ще го оцени.
Кърт Кобейн
Демокрацията в смисъл на политическо равенство и управление на мнозинството в никакъв случай не е най-желаното, тоест оптимално решение за всякакви асоциации.
Робърт Дал
Тъй като все повече хора виждат как работи все повече и повече ще желаят да участват или да го подкрепят. И така той ще расте, без да е необходимо да принуждавате всички или мнозинство или когото и да било към модела.
Робърт Нозик
Както и мнозинството от вас, аз смених толкова работи, че се чувствам така, сякаш съм изкормен, а червата ми са развяти от вятъра.
Чарлз Буковски
Разбира се, преобладаващото мнозинство от мюсюлманите не са терористи или не са съпричастни към терористите. Приравняването на всички мюсюлмани с тероризма е глупаво и грешно. Но признаването, че има връзка между исляма и терора, е подходящо и необходимо.
Аян Хирси Али
Тези на запад, които отхвърлят репресивността на законите срещу жените в страни като Иран, независимо колко доброкачествени са техните намерения, представят снизходително виждане не само за религията, но и за жените, живеещи в страните с мюсюлманско мнозинство, сякаш желанието за избор и щастието е монополът на жените на запад.
Азар Нафизи
Един чудесен обект на Конституцията е да се ограничи мнозинството да потиска малцинствата или посяга над техните права.
Джеймс Полк
В мнозинството йерархии свръх-компетентността се счита за по-голямо зло, от некомпетентността.
Лоурънс Питър
Вярвам, че Бразилия е готова да си избере една жена. Защо? Защото бразилските жени са го постигнали. Не съм дошла тук заради себе си, нито заради собствените си заслуги. Ние сме мнозинство тук, в тази страна.
Дилма Русев
Апартейдът, малък или голям, е очевидно зло. Нищо не може да оправдае арогантното мнение, че кликата на чужденците има право да взима решения относно живота на мнозинството.
Стив Бико
През живота си никога не съм гласувал. Винаги съм осъзнавал, че идиотите винаги са мнозинство и е сигурно, че ще спечелят.
Луи-Фердинан Селин
Мнозинството винаги греши. Малцинството рядко е право.
Хенрик Ибсен
Оправданието на управлението на мнозинството в политиката не може да се намери в нейното етично превъзходство.
Уолтър Липман
В мисли с малцинство, в речи с мнозинство.
Балтазар Грасиан
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща