Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Аристотел
Конфуций
Сократ
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безпокойство"
Егото е истинското място на безпокойство.
Зигмунд Фройд
Щастието е изтласкането на страдание и безпокойство.
Епикур
Колко много безпокойства изчезват, когато човек реши да бъде не нещо, а някой.
Коко Габриел Шанел
Ако просто можете да запазите вътрешна тишина, не замърсена от спомени и очаквания, можете да видите красив модел на събитията... Вашето безпокойство създава хаос.
Нисаргадатта Махарадж
Ако ме попитате кой е ключът към дълголетието, аз би трябвало да кажа, че това е да избягвате безпокойството, стреса и напрежението. И дори да не ме попитате, аз пак би трябвало да ви го кажа.
Джордж Бърнс
Винаги предпочитам да вярвам в най-доброто у хората – това спестява толкова безпокойства.
Ръдиард Киплинг
Безпокойство - това е неудовлетвореност, а неудовлетвореността - първото условие за прогреса. Покажете ми съвършено удовлетворен човек, и аз ще ви открия в него пълен неудачник.
Томас Едисън
"Безпокойството" е дума, която не си позволявам да използвам.
Дуайт Айзенхауер
Безпомощната похот и неразумно безпокойство бяха само част от израстването.
Октавия Е. Бътлър
Мислите и безпокойството решават всички ваши проблеми - вашият опит го потвърждава?
Байрон Кейти
Нека нашето предварително безпокойство се превърне в предварително мислене и планиране.
Уинстън Чърчил
Никой артист не е доволен. Няма никакво удовлетворение по всяко време. Има само странно, божествено недоволство; благословено безпокойство, което ни кара да вървим и ни прави по-живи от другите.
Марта Греъм
В мъченията на интелекта има определено отношение, което напразно трябва да се търси сред сърдечните. Скептицизмът е елегантността на безпокойството.
Емил Чоран
Пияният човек, особено чужденецът, особено руснакът, особено нощем, винаги малко се притеснява дали ще намери пътя до хотела, и от това безпокойство постепенно изтрезнява.
Йосиф Бродски
Раждащият безпокойство предмет - това е първата крачка към изкуството.
Карл Густав Юнг
Халюцинираме. И това е този свят: масова халюцинация, където страхът изглежда по-реален от любовта. Страхът е илюзия. Нашата лудост, параноя, безпокойство и травма са буквално измислени.
Мариам Уилямсън
Освен това, безпокойството за хора и проблеми не помага. То не решава проблеми, не помага на други хора и не помага на нас. Това е загуба на енергия.
Мелъди Бийти
Писателите, поне авторите на художествена литература, винаги са пълни с безпокойство и тревога.
Питър Кери
Оставянето ни дава свобода, а свободата е единственото условие за щастие. Ако в сърцето си все още се вкопчваме в нещо - гняв, безпокойство или притежания - не можем да бъдем свободни.
Тик Нят Хан
Безпокойството, болестта на нашето време, идва основно от неспособността ни да живеем в настоящия момент.
Тик Нят Хан
Мисля, че бъдещето на психотерапията и психологията е в училищната система. Трябва да научим всяко дете как рядко да се безпокои сериозно и как да преодолява безпокойството, когато се появи.
Албърт Елис
Имах много сексуални и любовни случаи, в които хората бяха абсолютно опустошени, когато някой, в когото са били натрапчиво влюбени, не ги обичаше обратно. Те се самоубиваха от безпокойство и депресия.
Албърт Елис
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща