Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Конфуций
Сократ
Аристотел
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Несправедливост" - страница 3
Във време, когато Индия преживява големи промени и с Китай вероятно ще наследи света от запад, важно е писатели като мен да се опитват да подчертаят бруталните несправедливости на обществото.
Аравинд Адига
Когато вярвате в нещо, борете се за това. И когато видите несправедливостта, се бийте по-силно, отколкото някога сте се борили преди.
Брад Мелцър
Руските хора никога няма да са щастливи, знаейки, че някъде се случва несправедливост.
Владимир Цветков
По-добре да страдаш от несправедливост, от колкото да я вършиш.
Готхолд Ефраим Лесинг
Дори несправедливостта има своите добри страни. Дава ми предизвикателството да бъда толкова щастлив, колкото мога в един несправедлив свят.
Албърт Елис
Не съм от тези, които стоят тихо и плуват по течението. Не. Аз винаги съм готова да се изправя против несправедливостта.
Кейти Пери
Извинението, което постоянно се изказва за несправедливостта на управлението, а именно, че човек трябва да се съгласи да се откаже от някои от правата си, за да защити другите си права - включва осезаем абсурд, както юридически, така и политически.
Лизандър Спунър
Не може да има престъпно намерение да се противопоставя на несправедливостта.
Лизандър Спунър
Очевидно е, че единствената сигурност срещу тиранията на правителството се крие в насилствената съпротива срещу изпълнението на несправедливостта; защото несправедливостта със сигурност ще бъде изпълнена, освен ако не бъде насилствено противопоставена.
Лизандър Спунър
Хумор - много мощно и важно оръжие в борбата с несправедливостта.
Майкъл Мур
Плачещите старци са страшна несправедливост. И по-голяма несправедливост на света не съществува.
Маргарет Мацантини
Правосъдието е освещаването на установените несправедливости.
Анатол Франс
Несправедливостта върху земята прави невъзможна справедливостта на небето.
Робърт Ингерсол
Мъдро правителство се стреми да предостави възможността, чрез която може да се постигне най-доброто от индивидуалните постижения, като в същото време се стреми да премахне такова препятствие, несправедливост като извори от егоистични човешки мотиви.
Франклин Делано Рузвелт
Предвид несправедливостта, която поразява толкова много хора в живота, бих предпочел да вярвам в Бог с ограничена сила и неограничена любов и справедливост, отколкото обратното.
Харолд Кушнер
В крайна сметка лудостта е по-лоша от несправедливостта, а справедливостта далеч по-сладка от свободата.
Хишам Матар
Повечето хора започват да крещят за несправедливост само когато касае лично тях.
Чарлз Буковски
Когато не видите края на несправедливостите, които трябва да понесете, характерът не се подобрява.
Чарлз Дикенс
Мечтите имат последствия. Няма връщане назад. Революцията не е безболезнен поход към портите на свободата и справедливостта. Това е борба между яростта и надеждата, между изкушението за разрушаване и желанието за изграждане. Темпераментът й е отчаян. Това е измъчен отговор на миналото, на всичко, което се е случило, припомнените и неприпомнени несправедливости - тъй като споменът за една революция достига много по-назад от паметта на нейните действащи лица.
Хишам Матар
Някои хора са в състояние да използват Библията като средство за противопоставяне на несправедливостта, докато други са в състояние да намерят оправдание.
Дезмънд Туту
Когато гледаме на конфликт, той често се корени в несправедливост, предразсъдъци, конкуренция за ресурси, бедност, лошо управление и корупция.
Дезмънд Туту
Великден ни казва, че въпреки всичко обратното, волята му за нас ще надделее, любовта ще надделее над омразата, справедливостта над несправедливостта и потисничеството, мира над експлоатацията и огорчението.
Дезмънд Туту
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща