Quotes.bg
Популярни търсения
Оскар Уайлд
Марк Аврелий
Марк Твен
Сократ
Аристотел
Конфуций
Автори
Теми
Цитати
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Библиотека"
Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете.
Епикур
Флиртуването е като мобилна библиотека, в която една и съща книга рядко се взема два пъти.
Дороти Паркър
Хората могат да загубят живота си в библиотеките. Те са длъжни да бъдат предупредени.
Сол Белоу
Това, което е по-важно в библиотеката от всичко друго - от всичко останало, е фактът, че тя съществува.
Арчибалд Маклийш
Моята алма матер е Чикагската обществена библиотека.
Дейвид Мамет
Циркулиращата библиотека в града е като вечнозелено дърво на дяволското знание.
Ричард Шеридан
Правенето на проучвания в мрежата е като използване на библиотека, събрана на парчета от плъхове за пакети и вандализирана всяка вечер.
Роджър Ебърт
Библиотеките са съкровищниците на всички богатства на човешкия дух.
Готфрид Лайбниц
Никога не давайте книги назаем, защото никой не ви ги връща; единствените книги, които аз имам в моята библиотека, са книгите, които хората са ми давали назаем.
Анатол Франс
Аз съм човек на библиотеката, човек на книгата втора ръка.
Джон льо Каре
Интернет е голяма благодат за академичните изследвания. Отминаха дните, прекарани в прашни библиотечни библиотеки, търсейки статии от списания. Много статии са достъпни безплатно за обществеността в списания с отворен достъп или като предпечатки на уебсайта на авторите.
Ник Бостром
Теорията е мръсна дума в някои мениджърски среди. Това е доста любопитно, защото всички ние, особено мениджърите, не можем да се справим без теории, както библиотеките не могат да се справят без каталози и по същата причина: теориите ни помагат да осмислим входящата информация.
Хенри Минцбърг
В библиотеката се чувствах по-добре, думи, на които можеш да се довериш и да ги разгледаш, докато не ги разбереш, те не могат да променят половината изречение като хората, така че беше по-лесно да откриеш лъжа.
Джанет Уинтерсън
Предполагам, че сте изгорили библиотеката - варварите винаги го правят.
Джеймс Блиш
Най-доброто място за намиране на нещата: публичната библиотека.
Едуард Бернайс
Америка, защо библиотеките ти са пълни със сълзи?
Алън Гинсбърг
Идеята за образованието е толкова обвързана с училища, университети и преподаватели, че мнозина предполагат, че няма друг начин, но образованието е достъпно за всеки в рамките на обсега на библиотека, поща или дори павилион за вестници.
Луис Л'Амур
Най-голямото съкровище е добрата библиотека е.
Висарион Белински
Аз получих образование в библиотеката. Съвършено безплатно.
Рей Бредбъри
Библиотеката е болница за ума.
Алвин Тофлър
Библиотеката е място, където можете да загубите невинността си, без да загубите девствеността си.
Джърмейн Гриър
Струва ми се, че всеки, чиято библиотека се състои от Kindle, лежащ на маса, е някакъв безкръвен маниак.
Пенелъпи Лайвли
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща